Tek.no

Nyhet

Huawei Mate X er utsatt igjen

Ole Henrik Johansen, Tek.no
15 Aug 2019 12:30

Sjansen for at Huaweis brettbare telefon Mate X kommer ut i september er nå lik null, rapporterer Techradar fra et pressearrangement hos Huawei i Shenzhen i Kina.

Telefonen hadde opprinnelig planlagt lanseringsdato i juni, men denne ble så dyttet til september. Nå ser det ut til at november er mest aktuelt, melder Techradar, som ikke oppgir noen grunn for utsettelsen.

Da vi rapporterte om den forrige utsettelsen opplyste Huawei Norge at lanseringen her var planlagt til september uansett, og at denne datoen ikke var endret.

På samme spørsmål nå ønsker ikke selskapet lenger å gi noen kommentar.

Samsung kan bli først

Huawei Mate X slik den var ved lansering i februar.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Utsettelsen åpner for at Samsung likevel kan bli først til markedet med sin Galaxy Fold, tross at den som kjent måtte tilbake på tegnebrettet igjen etter store skjermproblemer med den første utgaven. Galaxy Fold skal være i salg i september etter at Samsung blant annet tettet en glippe mellom skjermen og hengselet.

Huawei Mate X vil imidlertid høyst sannsynlig komme ut før slutten av året, ettersom selskapet vil være interessert i å lansere i god tid før det kinesiske nyttåret i slutten av januar, ifølge Techradar.

Techradar melder også om at Huawei skal ha testet en aluminiumsrygg på Mate X i stedet for den opprinnelige stålryggen. Dette ville spart rundt 20 gram i vekt, men det viste seg at aluminiumen ikke var sterk nok. Dermed vil den endelige versjonen komme med stålrygg likevel.

Samsung Galaxy Fold brettes innover, Mate X utover.
Martyn Landi/PA Photos/NTB scanpix

På utsiden

I motsetning til Galaxy Fold har Huawei Mate X skjermen på «utsiden» av bretten, mens Galaxy Fold har skjermen på innsiden.

Det betyr at Mate X i sammenbrettet tilstand har hele skjermen eksponert, noe som i seg selv kan gi store problemer med holdbarheten om Huawei ikke gjør en god nok jobb med telefonen.

Beklager, en feil oppstod. Prøv å spill av videoen senere
Feilkode: 15000

Tek.no tester: Huaweis brettbare mobil til 22.000 kroner

Les også
Huaweis brettbare Mate X kommer i salg neste måned
Les også
Ny Galaxy Fold-flause: Nå faller Samsung-logoen av
Les også
Samsung Galaxy Fold har fått dato
Les også
Huaweis brettemobil kan få nytt kamera før den går i salg
annonse

Les også