Til hovedinnhold

9to5Mac: – Apples Arcade-tjeneste skal koste 5 dollar i måneden

Skjermdump

Til høsten åpner Apple sin nye spilltjeneste Apple Arcade. Tjenesten ble annonsert i vår på utviklerkonferansen WWDC, men selskapet lot en rekke spørsmål stå igjen ubesvart. Ett av de viktigste av disse var prisen. Nå har 9to5Mac funnet informasjon om prisingen av tjenesten i filer som hører til App Store.

For amerikanske brukere vil Arcade koste bare fem dollar i måneden, etter en gratis prøvemåned. Prisen inkluderer familiedeling, slik at andre under samme tak kan benytte seg av innholdet.

Billig og uten reklame

Akkurat hva prisen vil bli i norske kroner er fortsatt usikkert, men koster det 5 dollar i USA er det naturlig å anta at prisen i Norge vil bli på 50 kroner i måneden.

For andre tjenester, så som Apple Music, er prisene i samme nabolag i USA og Norge, med 10 dollar i måneden i USA og 99 kroner i måneden her.

Det som gjør Apple Arcade så interessant er at den skal tillate spilling av en rekke spilltitler helt uten hverken reklame eller betaling per spill. Det vil i utgangspunktet være fokus på både stortitler og mindre kjente indiespill, og titlene skal fungere på tvers av alle Apples operativsystemer og dingser foruten Apple Watch.

Det betyr at du kan kjøre de samme titlene på Apple TV, iPad, iPhone og Mac.

Store og små titler

Blant titlene som er annonsert et et nytt Sonic-spill, to nye Lego-spill og Oceanhorn 2. Sci-fi-spillet Beyond a Steel Sky blir oppfølgeren til gamle Beneath a Steel Sky som kom i en gjenutgivelse for iOS i 2009.

Akkurat hvilke spill som dukker opp når og hvor på tjenesten er litt uklart. Det er ikke kjent om alt blir tilgjengelig med en gang, eller om det blir regionsmessige forskjeller på tjenesten, slik vi har blitt vant til på strømmetjenester.

For Norges del har Apple opprettet en egen startside for tjenesten der du kan melde deg på interesseliste og bli varslet når tjenesten er tilgjengelig. Det ser ut til at vi er med fra første øyeblikk, ettersom siden varsler at Arcade skal åpne opp i høst - det er også da den ventes åpnet i hjemmemarkedet i USA.

Kommer alt til Norge?

Siden antyder imidlertid at det kan komme regionsforskjeller på innholdet, med en beskjed om at det kan være forskjeller på innhold fra sted til sted nederst.

Det er ventet at Apple Arcade blir tilgjengelig sammen med de nye versjonene av operativsystemene fra Apple, altså iOS, iPad OS og MacOS nå i høst. Den endelige lanseringen av nye operativsystem fra Apple kommer normalt sammen med nye iPhoner i løpet av september. Ryktene skal ha det til at årets lansering skjer den 10. september, selv om Apple enn så lenge ikke har bekreftet noen datoer.

Denne høsten kommer også Apples nye strømmesatsing, Apple TV+. Der skal blant andre Oprah Winfrey være med, og serien For All Mankind, en science fiction-variant av USA og Russlands romkappløp på sekstitallet. Serien er skapt av Ronald D. Moore som også sto bak Battlestar Galactica.

Under ser du den ferske traileren for Beyond a Steel Sky som kommer på Apple Arcade:

Rettelse 10.34, 20. aug: Beneath a Steel Sky ble først utgitt i 1994. I opprinnelig publisert artikkel fremsto det som om spillet kom i 2009. Det var en ny iOS-utgivelse av spillet som skjedde i 2009.

annonse