Tek.no

Nyhet

Denne tjenesten skal gjøre det enklere å holde styr på alle web-appene

Logger deg automatisk på, slik at du slipper å huske mer enn ett passord.

Shutterstock
22 Juni 2015 15:22

Stadig mer av det vi gjør på en PC, gjør vi på nettet. Mange har knapt lenger lokalt installert programvare på PC-en, og bruker nettbasert e-post og nettbaserte kontorprogrammer som Google Docs eller Microsoft Office Online. I tillegg lagrer man kanskje bildene sine i Dropbox, og man bruker en rekke andre «web-apper» og skytjenester.

Gründerne Geir Christian Karlsen (t.v.) og Frode Stenberg i Appsco. Foto: Appsco

Det norske selskapet Appsco ønsker å rydde opp i kaoset, og står bak en tjeneste som lar deg lage et «dashboard» hvor du kan organisere alle web-appene og skytjenestene dine på ett sted. Appsco logger deg automatisk inn på alle tjenestene, slik at du trenger å huske kun ett passord.

– Problemene vi løser, er at vi logger brukeren på med ett klikk – så er du inne, forteller gründer og forretningsutvikler Frode Stenberg i Appsco.

Stenberg forteller at innloggingen er sikker, og selskapet har nylig også innført tofaktor-innlogging, slik at man kan bruke appen Google Authenticator på mobilen i tillegg til et passord for å logge inn.

Enklere å administrere web-apper for bedriftene

Appsco kan brukes av både privatpersoner og bedrifter, og selskapet har lagt inn en del funksjoner som kanskje er spesielt rettet mot bedrifter – og gjør det enklere for en IT-ansvarlig å administrere hvilke web-apper de ansatte bruker.

Dashboardet i Appsco. Ved å trykke «konfigurer» setter du opp den aktuelle web-appen med brukernavn og passord – slik at du neste gang kan starte den med ett klikk.

En administrator kan legge til brukere, og så gi brukere tilgang til ulike apper. Brukerne slipper å huske URL-er, brukernavn eller passord – men kan trykke på ikoner for de ulike appene for å logge seg inn. Det er en egen app-butikk hvor du kan kjøpe apper, eller legge til gratisapper (som det er mange av, for eksempel Facebook, Gmail, Evernote, osv.

Du kan ha flere dashboard, og snart kommer også støtte for å lage grupper av brukere.

– Med denne tjenesten kan du også gi brukere tilgang til web-apper uten å gi vedkommende brukernavn og passord. Hvis vedkommende slutter, kan du trekke tilbake tilgangen.

Snart vil det også komme støtte for grupper, slik at en bedrift kan lage ulike grupper av brukere – for eksempel salg, administrasjon, og så videre. Så kan man gi de ulike gruppene tilgang til ulike apper enkelt.

Appsco ble etablert i 2013 og har i dag 20 medarbeidere. Ifølge Stenberg jobber selskapet nå med globalisering av selskapet, og har søkt patent i USA på sin løsning.

Kan man klare seg med bare web-apper? Vi bestemte oss for å prøve, og byttet ut Mac-en med en Chromebook i tre uker »

Les også
Waze slipper bildelingsapp
Les også
Snapsale utfordrer Finn.no med bilde- og tekstgjenkjenning
Les også
La teknologien hjelpe bedriften
Les også
Tre uker med Chromebook er over – slik gikk det
Les også
– Ikke alt fungerer som det skal
Les også
Første dager med Chromebook: – Jøss, dette hadde jeg ikke trodd skulle fungere!
Les også
– Hjelp, jeg må bytte ut Mac-en med en Chromebook
annonse

Les også