Til hovedinnhold

Valyou får Bankaxept

Billigere betalingsløsning i bunn fjerner hindre for utbredelse av mobilbetaling.

Dnb og Telenors kontaktløse mobilbetalingstjeneste Valyou inngår avtale med Bankaxept, og satser på å ha mobilbetaling med Bankaxept på plass innen utgangen av 2015.

Victoria Erngard.

– Samarbeidet med BankAxept vil gjøre Valyou tilgjengelig for desto flere kunder i banker som har avtale med Valyou. Dette vil også øke sannsynligheten for at enda flere butikker vil klargjøre for kontaktløs betaling i Norge, siden manglende BankAxept-funksjonalitet har vært handelsstandens hovedargument for å holde igjen så langt, sier daglig leder i Valyou, Viktoria Erngard i en pressemelding.

Erngard mener Bankaxept-samarbeidet vil gjøre Valyou enda mer attraktivt for brukerstedene.

Satser kontaktløst

Ni av ti kortbetalinger i Norge skjer med Bankaxept, et system som regnes for å være svært kostnadseffektivt i bruk, og innebærer langt lavere kostnader for brukerstedene enn kredittkort. Norgesgruppen gikk tidligere i måneden ut og bekreftet at de vil vurderer å innføre gebyr for mobil- og kredittkortbetaling, siden disse betalingsformene påfører kjeden høyere utgifter enn Bankaxept. Med Bankaxept på laget slipper altså Valyou unna gebyret hos Norges største dagligvareaktør.

– Fokus for Bankaxept fremover er kontaktløs betaling med kort og mobil. Vi tror at mobilen vil bli den dominerende bærer for denne teknologien, og det er av denne grunn at samarbeidet med Valyou og andre mobile prosjekter er spennende for Bankaxept, sier markedssjef Narve Hansen i Bankaxept.

Kunder i DNB kan bruke Valyou som betalingsmåte, og SpareBank 1 er allerede i pilot. I løpet av 2015 vil også kunder av Skandiabanken kunne betale med Valyou. Valyou jobber også for at andre mobiloperatører enn Telenor og Djuice skal bli med på tjenesten.

De norske selskapene mCash og Valyou har stor tro på egen fremtid:
Slik vil de at du skal betale med mobilen »

annonse