Til hovedinnhold

Slik skal Google gjøre det lettere å leve i byene

Søkegiganten med nytt ambisiøst prosjekt.

View Apart/Shutterstock.com

Google er ikke akkurat kjent som et selskap som er redd for å sjonglere mange baller i luften på samme tid, og nå har enda et superambisiøst Google-prosjekt sett dagens lys. Selskapet vil nemlig rett og slett gjøre det enklere og bedre å bo i byer.

Dette skal de gjøre gjennom et splitter nytt selskap kalt Sidewalk Labs, som Google-grunnleggeren Larry Page nylig kunngjorde i et innlegg på Google +. Sidewalk Labs skal fokusere på å utvikle nye teknologiske løsninger for å blant annet gjøre transport i byer rimeligere og mer effektiv, senke levekostadene og ganske enkelt heve livskvaliteten til folk som bor i byene.

– Vi står overfor historiske endringer

Det er ennå litt diffust akkurat hva de konkrete målsetningene er, men ifølge pressemeldingen skal Sidewalk Labs utvikle både nye produkter, plattformer og partnerskap med andre selskaper for å legge til rette for store teknologiske fremskritt innen byutvikling.

Sidewalk Labs skal gjøre det lettere å bo i byene. Foto: Skjermdump/http://www.sidewalkinc.com/

Google mener det allerede har skjedd betydelig fremskritt som bidrar til et enklere byliv, slik som for eksempel «tingenes Internett»-utviklingen, Internett-tilgjengelighet, mobilapplikasjoner og så videre. Likevel mener selskapet at mye arbeid gjenstår innen områder som transport, energieffektivitet og levekostnader.

– Vi er i begynnelsen av en historisk endringsprosess i byene. I en tid hvor bekymringer omkring kostnader, helse og miljø stadig blir sterkere vil store teknologiske forandringer sette byene i stand til å bli mer effektive, responderende, fleksible og robuste, sa sjefen for det nystartede selskapet Dan Doctoroff i pressemeldingen.

Mener det er viktig å ta sjanser

Google innrømmer at denne nye satsingen ligger et godt stykke utenfor selskapets kjernevirksomhet og at det kommer til å bli et sjansespill, men mener det likevel er viktig å tenke i slike baner.

– Å gjøre langsiktige veddemål som dette er vanskelig for de fleste selskaper, men Sergey og jeg har alltid ment at det er viktig. Etter hvert som stadig flere mennesker i hele verden bor i byer, blir mulighetene for å forbedre våre urbane miljøer endeløse. Nå er det på tide å gå ut i gatene og komme i gang, skriver Google-grunnleggeren Larry Page.

Mer informasjon vil antakelig dukke opp på den ennå ganske sparsomme Sidewalk Labs-hjemmesiden etter hvert.

I mellomtiden forbedrer Google også stadig kjernetjeneste sine: Nå blir det mye mer effektivt å bruke søkemotoren i Android »

(Via Cnet)

annonse