Tek.no

Nyhet

ZTE slipper to rimelige men heftige modeller

Axon og Prague er selskapets to nye fanebærere.

16 Juli 2015 10:00

Slett ikke alle kinesiske telefonmodeller kommer til Norge. Men innimellom dukker de opp, og da gjerne fra selskaper som ZTE og Huawei som alt har omfattende nærvær i landet. Nå har selskapet lansert to nye modeller.

Den ene av de to er foreløpig kun lansert for det amerikanske markedet, men pris og spesifikasjoner er litt spesielle. ZTE Axon blir en virkelig toppspesifisert telefon.

Foto: ZTE

Kraftplugg på billigsalg

Axon har nemlig en 5,5 tommer stor skjerm med 2560 x 1440 pikslers oppløsning. Den er utstyrt med Snapdragon 810-brikke fra Qualcomm, og har også 4 gigabyte RAM til å hjelpe seg.

Telefonen støtter hurtiglading og har doble kameralinser på baksiden for fokushjelp. Det ene kameraet knipser bilder med 13 megapiksler, mens hjelpekameraet er på 2 megapiksler. Spesifikasjonene er i og for seg ikke helt unike. Vi har sett nesten alt dette i en eller annen form i andre telefoner tidligere. Men til 449 amerikanske dollar, selges den altså til det som fortsatt er ganske rimelige 3600 kroner på det amerikanske markedet.

Til sammenlikning har Samsungs Galaxy S6 en listepris på mellom 600 og 700 dollar i USA, altså oppunder 5000 kroner. ZTEs nye amerikanske flaggskip byr altså på skikkelige toppspesifikasjoner, til en forholdsvis rimelig penge.

Foto: ZTE/Nubia

Syltynn metallmobil i Nubia-serien

Den andre nye modellen fra ZTE hører til Nubia-serien, en serie forholdsvis godt spesifiserte produkter med lave priser. Modellen har fått det litt uvanlige navnet Nubia My Prague, og den ble selvsagt lansert i Praha.

Telefonen er utstyrt med en 5,2 tommer stor skjerm med full-HD-oppløsning. Vi blir ikke helt kloke på hva slags skjermvariant som er brukt. ZTEs egne Nubia-sider omtaler den som IPS LCD i spesifikasjonsarket, men som Super AMOLED i presentasjonen. Systembrikken heter Snapdragon 615, og har etter hvert dukket opp i svært mange telefoner midt mellom de rimeligste og de dyreste.

Telefonen er bygget i metall, og er selskapets tynneste så langt, med en tykkelse på fattige 5,5 millimeter. Fotofunksjonen besørges av en 13 megapikslers ISOCELL-brikke fra Samsung.

Foreløpig ukjent om den dukker opp i Norge

Det er kanskje utsiden som mest av alt fanger blikket ved Nubia My Prague. Telefonen er bygget i metall, og er forholdsvis ren for forstyrrende detaljer. Noen vil kanskje også si at designen virker kjent, uten at det nødvendigvis er noe å forakte.

Uansett har telefonen et ytre som i hvert fall ut fra bildene virker påkostet, men til 385 dollar, eller i underkant av 3200 kroner, kan også denne bli påfallende rimelig.

ZTE har foreløpig ikke sagt noe om eventuelle andre markeder for de to modellene.

Produsenten har for vane å lage gode telefoner som ikke koster så mye. Et eksempel på det er Blade S6 som vi testet for en stund siden. Testen finner du her »

(Kilder: nubiamobileshop.com, droid-life.com, phonearena.com)

Les også
Kan bli først med 4K-oppløsning for mobil
Les også
Vi har prøvd Asus' nye selfie-mobil
Les også
Spennende billigmobil
Les også
Huawei P8: P8 har funksjoner du ikke har sett før
Les også
Snart dukker øyescanning opp i en mobil nær deg
annonse

Les også