Tek.no

Nyhet

Prøv dataspillet Tesla-gründeren lagde da han var 12

Unge Elon Musk fikk 500 dollar for kildekoden til romspillet Blastar.

11 Juni 2015 13:00
annonse

Forretningsmannen Elon Musk er en av nettets mest profilerte menn, og han står bak både Tesla og SpaceX. Interessen for teknologi fikk han i en svært ung alder.

Spillets instruksjoner. Pass deg for status-strålene.

I 1984 var Elon Musk tolv år. programmerte et enkelt arkadespill for Commodore VIC-20. Kildekoden sendte han så inn til et teknologiblad, som publiserte den. Musk mottok også en sjekk på 500 dollar for kildekoden til spillet.

Kanskje var det her han la grunnlaget for den senere karrieren sin?

Nå kan du prøve det

I en ny biografi om Elon Musk, skrevet av teknologijournalisten Ashlee Vance, ble kildekoden til det enkle spillet republisert.

Sånn ser det altså ut.

Dermed var det bare et spørsmål om tid før noen gjenskapte spillet og la det ut på nettet. Denne «noen» viste seg ifølge The Verge å bli Google-ingeniøren Tomas Lloret, så nå kan du spille en HTML5-versjon av Elon Musks Blastar.

annonse

Advarsel: Det er ikke spesielt gøy, og har dessuten veldig irriterende lydeffekter.

Men hvor mange spill programmerte du da du var 12 år gammel? Og ikke minst, hvor mange av dem tjente du faktisk penger på?

La oss for all del heller ikke glemme at Commodore VIC-20 var en ekstremt begrenset datamaskin, med 5 kilobyte internminne. Det er altså 0,000005 gigabyte.

Commodore VIC-20. Foto: Evan-Amos.

Papirbasert spilldistribusjon

For moderne databrukere høres det kanskje rart ut at kildekoden til Musks spill ble publisert i et blad.

Tidlig på åttitallet var det imidlertid ganske vanlig at teknologiblader publiserte kildekode for spill og programmer som leserne så kunne skrive inn på sine egne datamaskiner.

Datidens programmer var såpass små at de ikke tok veldig mye plass, og bladene hadde gjerne et lite titalls sider dedikert til innsendte programmer. Disse var oftest skrevet i en variant av programmeringsspråket BASIC.

Elon har tilsynelatende sluttet å utvikle spill selv
Men han slapper gjerne av med Sid Meier's Civilization »

(Kilde: The Verge)

annonse

Les også