Til hovedinnhold

Microsoft bekrefter utvidelser i kommende Windows 10-nettleser

Utviklere kan legge til funksjoner direkte i nettleseren «Spartan».

Microsoft

Neida, det er ikke bare den gamle Opera-sjefen Jon von Tetzchner som utvikler ny nettleser om dagen.

Også Microsoft håper at du skal si farvel til det gamle, og velkommen til en splitter ny nettleser.

Project Spartan, den nye Microsoft-browseren for Windows 10, kommer som tillegg til – og vil muligens etter hvert erstatte – den historisk belastede Internet Explorer i neste versjon av Windows. Nå bekrefter selskapet at Spartan vil støtte utvidelser. Dette kom frem under en spørsmål-og-svar-runde på Twitter, opplyser Computerworlds nyhetstjeneste.

For både brukere og Microsoft er det en opplagt fordel med et tilgjengelig og levende økosystem av utvidelser og applikasjoner som kan støtte funksjonalitet som ikke er direkte bygget inn i nettleseren. Utvidelser har lenge vært støttet av Spartans største konkurrenter – Google Chrome og Mozilla Firefox – som begge har et svært levende miljø på utvidelser, både gratis og kommersielle.

Microsoft kunne riktignok ikke svare på om utvidelser for Spartan vil bli tilbudt gjennom Windows 10 sin nye app-store eller om det blir via en egen tjeneste.

Erstatter ikke IE (enda)

Spartan-utviklerne bekreftet under den samme spørsmål-og-svar-runden at Internet Explorer fortsatt vil være tilgjengelig i Windows 10 for de som måtte ønske dette. Det blir et valg som brukeren selv kan bestemme å gjøre, selv om Spartan er lagt som standardnettleser ved installasjon.

Brukere som ønsker å teste Spartan, og som har installert Windows 10 preview, vil sannsynligvis se den nye nettleseren som nedlastbart tillegg om noen få dager.

Her er de andre, mest spennende, nyhetene i Windows 10 (Cw,no)

annonse