Til hovedinnhold

Nå vil Apple inn i bilen din

Har fått patent på ny teknologi til dashbordet.

kaczor58 / Shutterstock.com

Apple har som kjent en finger med i de fleste populære produktkategorier, og nå ser det ut til at selskapet også vil satse stort på teknologiske løsninger til bilen.

Nettstedet Apple Insider melder nemlig at Apple har fått godkjent en omfattende patent på et nytt grensesnitt for biler som skal gjøre menynavigering under kjøring både enklere og tryggere.

Skjerm med fysisk tilbakemelding

Konseptet Apple nå har tatt patent på skal blant annet innebære en såkalt «taktil» berøringsskjerm, det vil si en berøringsskjerm som inkorporerer fysiske elementer man kan kjenne med fingrene. Dette kan for eksempel ta form som små groper i skjermen.

Ved å gi fysisk tilbakemelding på berøringen trenger ikke brukeren å flytte blikket fra veien, noe som vil redusere risikoen for ulykker. Noen produsenter tilbyr allerede lignende løsninger.

Berøringsskjermen vil befinne seg på midtkonsollen og vil også bli programmerbar. Det vil si at man kan bruke den til å kontrollere andre funksjoner enn dem man vanligvis styrer via midtkonsollen, som for eksempel vindusviskere.

Det er heller ingen vanlig skjerm det er snakk om, men snarere en skjerm hvor bildene projiseres på skjermen, noe som skal gjøre den veldig fleksibel.

I tillegg til dette skal Apples patent også omfatte et såkalt «heads-up display» som er innebygd i armlenet, skjermer som kontrolleres med laserpekere og kameraer som kan registrere posisjonen til sjåførens hode. Det er imidlertid uvisst hvordan dette eventuelt skal implementeres.

For mer informasjon finner du selve patentdokumentet her.

Apple kommer trolig snart med ny MacBook Pro Retina-modell: Testprogran avslører en Haswell-utgave av maskinen »

(Kilder: Apple Insider, via TechSpot)

Mer om
annonse