Til hovedinnhold

Skift alle passord med ett klikk

Ny tjeneste gjør det enkelt for deg.

scyther5, Shutterstock

Alle vet at passord bør skiftes jevnlig. I tillegg bør de helst bestå av både tall og bokstaver, og du må for all del ikke bruke samme passord flere steder.

Likevel følger altfor få disse tipsene. Da kan kanskje abonnementstjenesten Dashlane være en løsning.

Dashlane finnes til både Windows, OS X, iOS og Android.Foto: Dashlane

Alt på én gang

Abonnementstjenesten Dashlane er en passordpasser. Det finnes flere av disse, men nå er Dashlane først ute med en funksjon svært mange vil sette pris på: den lar deg skifte alle passordene dine på én gang.

Med ett klikk bytter tjenesten passordene dine med unike, autogenererte passord, også i tilfeller der passordbytte vanligvis foregår i to eller flere trinn. Dersom det siste er tilfellet, vil sikkerhetsspørsmålet komme opp som en pop-up underveis i prosessen.

Ved lansering er tjenesten tilgjengelig for rundt 75 større aktører, slik som Facebook, Google, LinkedIn, Amazon, Pinterest og Twitter, for å nevne noen.

På sikt skal tjenesten kunne instrueres i å skifte ut passordene med jevne mellomrom.

Trenger du noen tips?
Sikre passord er de letteste å huske (Ekstrasak)»

Hvordan fungerer det?

Den nye funksjonen implementeres etter at Dashlande kjøpte opp PassOmatic, et ferskt selskap som har utviklet teknologien som gjør det mulig å skifte passord alle steder samtidig.

For abonnementstjenesten betaler du 40 dollar i året dersom du bruker tjenesten på flere enheter, mens én enhet er gratis. Foreløpig fungerer passordbyttet kun på desktopversjonene, men en mobilversjon skal være underveis.

Norske nettsider går heller ikke fri for datainnbrudd:
– Ta nå og skift passord, for svingende(Ekstrasak) »

(Kilde: The Verge)

annonse