Tek.no

Nyhet

– Slik burde du egentlig bøye mobilen din

Apple viser hvordan de testet iPhone 6.

Unbox Therapy
26 Sept 2014 11:55
annonse

Etter at det ble avslørt at Apples nye iPhone 6 Plus bøyde seg overraskende lett, har mange lurt på hvordan i all verden det kan skje. Er ikke dette noe Apple burde ha oppdaget i tidlige tester? Hva slags tester gjør de egentlig?

Vel, Apples PR-team må ha skjønt at det så mørkt ut for dem, og bestemte seg for å invitere en håndfull amerikanske journalister til deres testfasiliteter. Dette er samme strategi som de hadde etter iPhone 4s antenneproblem i 2010, da et par journalister ble invitert til Apple for å se hvordan telefonene ble testet.

«You're bending it wrong»

Denne gangen fikk journalistene se en rekke stresstester, som naturlig nok dreide seg om bøying og sitting. Wall Street Journal, Recode og The Verge skriver alle om hvordan hver telefon går igjennom fem ulike bøyetester, hvor de får oppleve alt fra vriding til trykk på opptil 25 kilo.

Vridningstesten foregår ved at telefonen blir festet med metallklyper i begge ender, for å så bli vridd på 8000 ganger. Sittetesten, trolig den mest relevante testen i «bendgate»-skandalen, skal ha blitt utført tusenvis av ganger.

annonse

Omtrent 15 000 iPhone 6- og 6 Plus-modeller skal ha blitt testet før de ble godkjent for salg. I alle Apples tester kom naturligvis iPhone-modellene helskinnet ut. Journalistene som var på besøk kunne bekrefte at selv om telefonene ble bøyd av maskinene, rettet de seg opp igjen umiddelbart etterpå.

Under kan du se en liten video som nettstedet Recode lagde fra besøket:

Er andre mobiler like utsatt?
Her ser du fire andre toppmodeller bli bøyd »

(Kilde: Wall Street Journal, Recode og The Verge)

annonse

Les også