Til hovedinnhold

Superzoom til entusiastene

Olympus slipper avansert, kompakt superzoomkamera med speilrefleksfølelse

Olympus har nylig lansert et nytt kamera, Olympus Stylus 1. Det er et kamera som bringer med seg egenskaper fra både entusiastkompaktkameraer og alt-i-ett superzoomkameraer.

Kameraet er rettet mot entusiaster som ønsker kontrollen og egenskapene til et speilreflekskamera i et kompakt format, og uten utskiftbar optikk.

Kjent arv

Kompakt, men med utpregete SLR-detaljer.Foto: Olympus

Olympus Stylus 1 har en 1/1.7-tommers BSI-CMOS sensor på 12 megapiksler. Lysfølsomheten til denne brikken er oppgitt til ISO 100 til 12800.

Sammen med denne har Olympus plassert prosessoren TruePicIV, den samme som vi finner i kameramodellen Olympus OM-D E-M5.

Den digitale søkeren på 1,44 megapiksler kommer også fra Olympus OM-D E-M5.

Les også Test: Olympus OM-D E-M5

Selve kamerahuset minner også om dette kameraet, noe som forsterker speilrefleksfølelsen som Olympus ønsker å formidle.

Kameraet har også arvet Fast Touch AF-funksjonaliteten fra PEN-serien til Olympus, noe som gir det rask fokusering ved å trykke på berøringsskjermen på kameraet.

Superzoom

Kameraet har fått et 10.7x superzoomobjektiv med brennvidde 28 – 300 millimeter i 35mm-ekvivalent. For makrobruk har objektivet en nærgrense på 5 centimeter. Dette objektivet har konstant f/2.8 lysstyrke i hele zoomområdet, og det har optisk VCM («Voice Coil Motor»)-bildestabilisering.

For å øke brennvidden ytterligere finnes det en ekstra forsats med en telekonverter på 1.7x. Den gjør kameraet langt mer omfangsrikt, men gir altså en maksimal brennvidde på 510 millimeter, 35mm-ekvivalent.

Lite og lett

Olympus Stylus 1 er et lite og lett kamera.Foto: Olympus

Det er viktig for Olympus at dette kameraet kommer i en svært kompakt utførelse. Olympus Stylus 1 måler beskjedne 116 x 67 x 57 millimeter, og vekta stanser på like over 400 gram. Ingen tungvekter, altså.

Olympus opplyser i en pressemelding at kameraet vil være tilgjengelig i butikkhyllene i slutten av november 2013, og det har en veiledende utsalgspris på 4995 kroner.

Les også: Leken speilrefleksutfordrer

annonse