Til hovedinnhold

Disse to knøttmaskinene kan kjøre Steam OS

Asus' nye ROG-stasjonære skal gi deg PC-spill i konsollformat.

Hardware.no/Taipei: Når Asus har pressekonferanse for sin ROG-familie, og skal lansere produkter rettet mot de største entusiastene, da vet du på forhånd at det er duket for et skikkelig show. Det ble det da også i går lokal tid, under den pågående Computex-messen i Taiwan.

Etter å ha åpnet med en film full av dunkende musikk, flytende nitrogen og profesjonelle e-sport-utøvere fikk vi levert nyheter på løpende bånd – den syltynne spillbærbare ROG GX500, det brutale skjermkortet ROG Ares III, den lynraske spillskjermen ROG PG278Q, et helt kobbel nye ROG-hovedkort, og selskapets første mus og tastatur med ROG-emblemet.

Liten plugg med store krefter

Jonney Shih, styrelederen i Asus, åpnet showet med å understreke at selskapet fokuserer på design og ytelse med sin ROG-serie.Foto: Varg Aamo, Hardware.no

Dette var likevel ikke alt Asus hadde å by på under lanseringen. Et par helt nye stasjonære spillmaskiner sto også på menyen, skjønt begge disse tøyer kanskje grensene litt for hva man kan legge i ordet «stasjonær» – med en helt ny, lekker og mer flyttevennlig design: Asus ROG G20 og Asus ROG GR8; og ROG G20 var først ut.

– Med ROG vil vi levere kraft og skjønnhet. Ytelse er det vi lever og ånder for, og estetikk handler om å skape en følelse av stolthet og tilhørighet. Vi vil gi dere den mest episke spillopplevelsen som er mulig å oppnå, og denne gangen sikter vi på å knuse alle grenser, innledet styrelederen i Asus Jonney Shih på starten av showet, før han overlot scenen til hovedkort- og desktop-direktør i Asus Joe Hsieh.

Asus' Joe Hsieh presenterer nye ROG G20.Foto: Varg Aamo, Hardware.no

– Med denne lanseringen sikter vi på å kombinere portabilitet og kraft. Ikke la dere lure av størrelsen: ROG G20 er en overraskende sterk maskin, og i en helt ny design. Den kommer i åtte millioner farger, for å matche ånden til hver enkelt spiller, så ingen G20 blir lik. Dessuten er den kjempestille, og kommer med et nytt Aegis-program for å overvåke temperaturer og ytelse, fortalte Hsieh.

Asus ROG G20 vil komme med en Intel Core i7-prosessor, og Nvidias GeForce GTX 780 til å drive grafikken, pakket i et kompakt kabinett på bare 12,5 liter. Kabinettet har for øvrig ingen synlige luftehull, men en skjult ventilasjonskanal som skal sikre god kjøling og et støynivå på bare 25 dB i hviletilstand. Strømforbruket skal også være lavt, da maskinen kun trekker 20 watt når den kjører i økonomi-modus.

Spill-PC i konsollformat

Asus ROG GR8 er enda mindre og mer stillegående enn ROG G20, og skal ifølge Hsieh kunne drive PC-spill som en fullverdig stasjonær selv om den er på størrelse med en konsoll.Foto: Varg Aamo, Hardware.no

Med ROG G20 ute av veien var det på tide med dagens andre spillmaskin-lansering. Asus ROG GR8 skal ifølge Hsieh være selskapets svar på hvordan man tar med seg PC-spilling hvor som helst. Inn i et imponerende kompakt kabinett på bare 2,5 liter har de derfor puttet en Intel Core i7-prosessor, et Nvidia GeForce GTX 750 Ti, som ifølge Shieh skal kunne levere 4K UHD-innhold.

– Asus ROG GR8 er en spillkonsoll-PC. Den tar nesten ikke opp plass, men har støtte for 4K, leverer SupremeFX-lyd, støtter MiraXast, og har en lynrask SSD som enkelt kan oppgraderes. Maskinen er også stille, og selv ved belastning ligger støynivået på bare 28 dB, forklarte Asus-direktøren.

Med slike egenskaper er det kanskje ikke rart at selv ryktene om disse to maskinene har fått mange til å lure på om Asus vil lansere dem med Steam OS.

– De siste dagene har jeg stadig blitt spurt om vi vil støtte Steam OS, og nå kan jeg si at svaret er ja – både ROG GR8 og ROG G20 vil ha full støtte for Steam OS. Og det er ikke alt; vi kommer med en Steam-PC i fremtiden, i tråd med Valves Steam Machine-program, avsluttet Shieh.

Pris og tilgjengelighet på begge de to nyhetene er foreløpig ikke kjent, som som alltid kan du enkelt sette opp et gratis prisvarsel, så sender vi deg en e-post når norsk pris er kjent – eller når noen får dem på lager, hvis du foretrekker det.

Computex 2014 ruller videre – hold deg oppdatert på vår temaside for messen »

Les også
Nå er de «bærbare» Asus-stasjonære i salg
annonse