Tek.no

Nyhet

Super-Commodore 64 kommer før jul

Commodore USA slipper ny modell med ekstra kraftig innmat.

4 Nov 2011 09:01

Som vi rapporterte om i desember i fjor har Commodore USA gjenopplivet den gamle og folkekjære Commodore 64-maskinen, riktignok med en lettere oppgradert innmat.

Kraftpakke i retroinnpakning

To modeller er allerede sluppet, og nå har Commodore kunngjort den tredje varianten, C64x Extreme. Dette blir den desidert mest muskuløse utgaven hittil og er antakelig i stand til å utføre de fleste oppgaver man krever av en moderne datamaskin

C64x Extreme kommer med andre generasjons Intel i7-prosessor på 2,2 Ghz med integrert HD Graphics 3000, 2 TB med harddiskplass og 8 GB RAM. Prosessorfrekvensen kan økes til hele 3,3 Ghz ved hjelp av Intels såkalte Turbo Boost-teknologi, som automatisk aktiveres ved behov.

Av andre spesifikasjoner kommer den nye Commodore-versjonen også med 2 USB 3.0-porter, 5 USB 2.0-porter, 1 e-SATA port, SPDIF, HDMI, DVI og VGA. I tillegg byr den på innebygd DVD-RW, Ethernet og WiFi og har også et mekanisk tastatur av høy kvalitet.

C64x Extreme leveres i utgangspunktet med Linux Mint 11, men vil også bli kompatibel med Windows via selskapets kommende Commodore OS Vision-system.

Maskinen kan bestilles fra hjemmesiden, og Commodore lover at alle bestillinger som mottas innen 25. november vil bli sendt før 15. desember.

Om du vil sikre deg et eksemplar til jul bør du altså ikke vente for lenge. Prisen ligger på 1499 dollar, og kun én konfigurasjon av modellen er tilgjengelig.

(Kilde: Engadget, pressemelding)

Les også
Nå kan du skaffe deg en bærbar Commodore 64
Les også
Husker du dette operativsystemet?
Les også
Vi pakker opp en Commodore fra 80-tallet
Les også
Commodore 64 gjenoppstår
annonse

Les også