Til hovedinnhold

Nå kan du låse døra med mobilen

Endelig er teknologien i Norge – men det koster.

I løpet av den siste uka har to aktører på markedet lansert mobile dørlåser. Strøm- og bredbåndsaktøren Lyse har i samarbeid med den norske vindusprodusenten Nordan lansert smarte dører og vinduer som kan styres fra mobilen.

Lyses smarthusløsning Smartly lanseres foreløpig i Sør-Rogaland der Lyse har et godt utbygd fibernett med svært mange kunder lokalt. Smarthus-konseptet er en del av Lyses satsing på å legge mer innhold i fiberkablene enn bare TV og internett, og slik gi installasjonene økt verdi.

Nå lanserer også låsprodusenten Yale i samarbeid med Securitas Direct Verisure en smartlås-pakke der en smartlås-enhet kan plasseres i siste versjon av Yales Doorman-lås, slik at den kan styres ved hjelp av en mobil-app.

Verisure-appen vil la deg fjernstyre dørlåsen, for eksempel når du sitter på jobb.

Ikke billig

Billig blir det imidlertid ikke. En Yale Doorman-lås koster i seg selv fra 3000 kroner og oppover. I tillegg må du kjøpe smartlås-enheten fra Verisure. Appen er gratis og lastes ned på vanlig måte, og noe abonnement trenger du ikke.

Med lås-appen kan du sjekke om døra er låst når du er kommet på jobb, du kan låse opp for håndverkere, og låse igjen etter at de har gått.

Med Lyse og Nordans smarte vinduer vil du i tillegg kunne åpne og lukke vinduene fra sofaen, i tillegg til at du får en advarsel hvis du låser ytterdøra mens ett av vinduene står åpent og usikret.

De siste årene har vi sett svært mange løsninger på mobilen som dørlås eller fjernkontroll til smarte hjem. Både NFC, Bluetooth og nettbaserte løsninger har vært forsøkt av forskjellige leverandører. Blant annet har norske Viva tidligere lansert en smarthjem-løsning for mobilen.

Les mer: lås opp døra med mobilen

annonse