Sosiale medier forandrer hjernen din

Vitenskapen har funnet flere skumle symptomer du bør passe deg for.

Bruk av sosiale medier som Facebook, Twitter, Snapchat og Instagram har blitt en del av hverdagen til de fleste av oss. De siste årene har det også blitt gjort mye forskning på området, og hvordan dette påvirker eller forandrer hjernen vår.

Visste du for eksempel at hjernen din belønner deg med dopamin dersom du får en positiv respons på noe du deler på Facebook?

Enkelt forklart

YouTube-kontoen ASAPScience lager korte videoer som forklarer flere samfunnsfenomener på en forenklet måte, basert på tilgjengelig forskning. Denne uken har de tatt for seg hvordan bruk av sosiale medier kan forandre hjernen din.

Noe av dette kjenner du nok til fra før, som at sosiale medier gir enkelte en avhengighet som kan være like intens som med rusmidler.

Vi tipper likevel at videoen du ser nedenfor kan være et lite tankekors for de som annethvert minutt griper etter mobilen i lomma for å sjekke Twitter-feeden sin:

Det var kortversjonen. Hvis du vil vite mer om studiene som videoskaperne har lagt til grunn, kan du sjekke ut følgende sider:

150 000 nordmenn kan være hekta på Internett
Er du en av dem? »

(Kilde: YouTube via Mashable)

Les også
150 000 nordmenn kan være hekta på Internett
annonse