Nyhet

Apple ønsker live-TV i nettskyen

Forhandler med amerikanske kabelselskaper om ny TV-hverdag.

Det meste tyder på at Apple ønsker å gjøre sin innmarsj i TV-stua og endre våre TV-vaner i likhet med det de gjorde med datamaskiner, smarttelefoner, nettbrett og musikkbransjen.

Ifølge The Wall Street Journal skal det amerikanske gigantselskapet nå være i forhandlinger med en rekke amerikanske kabel-TV-selskaper om å komme inn på fjernsynsmarkedet.

Nettavisen skriver at Apple ønsker å gi brukerne tilgang til live-TV på sin Apple TV-boks, og gjøre det mulig å ta opp TV-programmer i nettskyen.

Bredere appell

Per dags dato gir mediaboksen Apple TV bare adgang til musikk, filmer og TV-serier fra iTunes, samt innhold fra noen få andre tjenester, deriblant norgesaktuelle Netflix.

Hvis Apple TV derimot får adgang til liveoverføringer av TV-kanaler via Internett, blir det andre boller. Da blir den lille mediaboksen mer interessant for et langt større publikum.

Opptak i nettskyen

Overføring av TV-sendinger i sanntid er imidlertid ikke nok for Apple. The Wall Street Journal skriver at selskapet har visjoner om en slags videoopptaksfunksjon i nettskyen. Dermed skal brukerne kunne starte et TV-program når de måtte ønske etter at sendingen har begynt.

Dette betyr at du ikke lenger behøver å tenke på når yndlingsprogrammet ditt blir sendt på TV. Du trenger nemlig ikke å ta det opp selv, ettersom det skal være tilgjengelig etter å ha blitt sendt første gang.

Det er foreløpig ukjent hvordan det går i forhandlingene, men vi har endelig fått et visst inntrykk av hva slags brukeropplevelse Apple har i tankene for stueunderholdningen.

(Kilde: The Wall Street Journal)

Les også
Apple TV får stor oppdatering
Les også
Slik blir HBO i Norge
Les også
Headweb kommer til Xbox 360
Les også
Apple satser på TV i Norge
Les også
Få 7000 filmer rett på TV-en
Les også
– Apple vinner TV-krigen
Les også
TV-giganten HBO klar for Norge
Les også
Netflix kommer til Norge
Les også
Slik bruker du Airplay uten Apple TV
annonse