Nyhet

Dette er ikke vinduer

Alle som har trålet gjennom en del mer eller mindre god Sci-Fi vet at vi i fremtiden kommer til å bo langt under bakken, mens gigantiske skjermer vil minne oss om hvordan det pleide å se ut over bakkenivå. Men dersom du har grei råd, er godt over gjennomsnittlig interessert i teknologi og kan snekre litt, trenger du egentlig ikke vente på apokalypsen. Det meste av det du behøver for å lage dine egne virtuelle vinduer får du nemlig hos din lokale elektronikkpusher.
Men mens enhver hobbysnekker muligens kan bygge et par høyoppløste flatskjermer med Full-HD inn i veggen, samt klare å koble en datamaskin til dem for å få fram et bilde, har Ryan Hoagland tatt den et par hakk videre med sitt litt spesielle vindusprosjekt Winscape.
Det som likevel her er spesielt er at systemet kan kjøres sammen med en Wii Remote og gi en Head Tracking-effekt. Som du ser av videoen under betyr dette at perspektivet gjennom "vinduene" vil endre seg i forhold til hvor du er plassert i rommet:
Sentralt med Winscape er en applikasjon som kan splitte video korrekt med tanke på avstanden mellom de to skjermene (og på tross av navnet krever denne Mac OS X). Har du litt rolig HD-video liggende kan du altså få en enestående "utsikt", og du kan blant annet bruke iPhonen for å bytte mellom flere.
For den spesielle Head Tracking-effekten kreves en for tiden nokså stygg mottaker du av naturlige grunner må gå med i nærheten av ansiktet, men for den som er interessert i det skal det foreligge et Wii Remote & halsbånd-kit i løpet av sommeren.
Om du skulle ha lyst til å prøve noe lignende selv, kan du forresten få flere tips på hjemmesiden. Sjekk også ut denne kjekke byggevideoen:
Kilde: Engadget

Les også
Disse vinduene er ikke som andre vinduer
Les også
Dette er augmented reality
Les også
Gjør laptopen til mediesenter
annonse