Til hovedinnhold

Wordfeud kommer på nynorsk

Endelig kan du skrive «ikkje» og endelser på -ar og -ane.

iStock Photo

Det norskutviklede mobilspillet Wordfeud har tatt verden med storm og har snart blitt lastet ned 18 millioner ganger. Spillet, som er inspirert av Scrabble, har gjort det mulig å spille på bokmål siden lanseringen.

Nynorsk har derimot latt vente på seg, men to år etter lanseringen kan det endelig se ut som det er lys i enden av tunnelen:

– Vi har fått mange spørsmål om Wordfeud på nynorsk. Vi ser på dette akkurat nå, og håper å få det klart i høst, sier Wordfeud-gründer Håkon Bertheussen til nettsiden Framtida.no.

En nøyaktig dato for når spillet eventuelt dukker opp med nynorsk ordliste er fremdeles ikke avklart.

Nynorsk engasjement

Mangelen på nynorsk har ført til stort engasjement blant nynorskentusiaster. Ordføreren og lederen av Målungdommen i Eid kommune i Sogn og Fjordane har for eksempel sendt ut brev til nynorskkommuner med en oppfordring om å jobbe for å få til dette.

Nynorskforkjempere mener nemlig at Wordfeud er en glimrende måte å styrke bruken av nynorsk på blant ungdom over hele landet.

Wordfeuds nettside kan brukere selv stemme over funksjoner de ønsker i spillet, og en versjon på nynorsk ligger foreløpig på 6. plass.

Bytte av ordliste

Wordfeud ble lansert 1. august 2010 og siden vokst jevnt og trutt. I dag jobber to personer på heltid med utvikling, mens to stykker jobber deltid.

Tidligere i år skiftet Wordfeud bokmålsordliste fra Norsk ordbank til Norsk Scrabbleforbunds ordliste. Når det gjelder den nynorske utgaven, vil spillet sannsynligvis bruke Norsk ordbanks nynorskordliste, opplyser Håkon Bertheussen.

Bli vår fan på Facebook!

(Kilde: Framtida)

annonse