Intel satser tungt på nye produkter

Byr på alt fra rene overklokkingsprodukter til komplette alt-i-ett-løsninger.

Under den pågående Game Developers-konferansen har Intel vist frem en rekke kommende produkter, alt fra komplette alt-i-ett-maskiner til beinharde entusiastprosessorer. Til tross for at det snakkes om dalende PC-salg både her og der ser Intel ingen grunn til å ikke satse, hvilket kanskje er ganske naturlig. For Intel er dette kjernemarked, og de opplevde en økning i salget gjennom 2013, samtidig som salgstallene var høyere enn noensinne.

Det første skrittet på veien for å endre oppfatningen av den stasjonære datamaskinen skal ifølge Intel nå være tatt, ved at de nå presenterer en datamaskin som minner mistenkelig om et forvokst nettbrett. Intel ser nemlig for seg maskiner med en panelstørrelse på opptil 27 tommer.

Maskinene skal være ustyrt med batteri, slik at de kan fraktes rundt om i huset. Dette virker strengt tatt ikke som en ny greie, vi har nemlig sett tilsvarende løsninger før, blant annet Lenovo IdeaCentre Horizon.

Filoverføring i dvalemodus

Skjermen er naturlig nok berøringsfølsom, med opptil ti samtidige trykkpunkter. Videre ser Intel for seg både stemmestyring, 3D-kamera for å styre maskinen uten mus og tastatur, samt muligheter for å droppe vanlige passord ved hjelp av ulike former for biometrisk tilgangskontroll.

Intel trekker også noe de kaller for Ready Mode Technology ut av hatten. Dette er en greie som baserer seg på hvilemodusen C7, som allerede er tilgjengelig på dagens Haswell-prosessorer.

Denne skal sørge for at en del nettverkstrafikk går selv om maskinen tilsynelatende er skrudd av, noe som muliggjør synkronisering av diverse filer og media samtidig som maskinen bruker mindre strøm enn om den skulle vært påslått.

Flere verstingprosessorer

Så over til de mer ensrettede entusiastproduktene. Intel melder at en ny Extreme Edition-prosessor vil komme i løpet av andre halvdel av 2014. Dette vil være Intels første åttekjerner for vanlige datamaskiner, for serverprosessorer med åtte kjerner har de hatt en stund allerede. Prosessoren vil også være den første som støtter DDR4-minne og det kommende X99-brikkesettet.

Legg merke til at Intel hopper bukk over X89, og går rett fra dagens X79. Med X99 skal entusiastserien innen brikkesett atter komme seg på toppen rent teknologisk.

Enn så lenge er det ingen ord om hva slags frekvenser vi kan se frem til fra det kommende DDR4-minnet, men vi tør tippe at det vil komme en god del rykter om dette i forkant av lanseringen.

Etterfølgeren til Haswell, Broadwell, vil komme både ulåst og med grafikkløsningen Iris Pro. Intel melder også at disse vil bygges med 14 nm produksjonsteknologi.

Intel er heller ikke ferdig med Haswell, og en gang i løpet av sommeren får vi se en spesialutgave i form av «Devil's Canyon». Denne har fått en real overhaling av Intels ingeniører, og skal by på både bedre ytelse og overklokkingspotensiale.

Nettbrett kan nå få mye bedre bildekvalitet.
En ny brikke lover gull og grønne skoger »

(Kilde: Intel)

Les også
Neste minnegenerasjon koster nesten dobbelt så mye
Les også
Intel Core i3 4340: Denne Haswell-prosessoren burde vært billigere
Les også
Intel Pentium G3220: Denne Haswell-prosessoren får du for 400 kroner
Les også
Intel senker prisene på Haswell-prosessorer
annonse