Tek.no

Nyhet

Ville du kjøpt iPhone 6 uten å ha sett den?

Spørreundersøkelse viser at Apple har kundene i et jerngrep.

Nikola Cirkovic
Vegard Haugen
13 Aug 2014 12:48

Mange Android-brukere har vanskeligheter med å forstå hvorfor så mange fortsatt kjøper Apples iPhone. «Apputvalget kan vel ikke være sååå mye bedre?». Det kan selvfølgelige skyldes flere ting, men særlig på ett punkt er Apple suverent best i klassen: Markedsføring.

Nå har finansrådgiverselskapet R.W. Baird gjennomført en spørreundersøkelse for å sjekke om selskapets popularitet i markedet fortsatt er like stor, skriver Phone Arena. Dette for å kunne gi sine kunder best mulig råd om investeringer.

Svarene fra undersøkelsen tyder på at Apple-bonanzaen kommer til å fortsette i år også...

Jerngrep om kundene

R. W. Baird spurte 1000 tilfeldige amerikanere i løpet av juli om de kom til å kjøpe nye iPhone 6. Hele 6,8 prosent svarte at det ville de, til tross for at de ikke hadde sett den nye modellen ennå. Det er opp fra 4,4 prosent i en tilsvarende spørreundersøkelse fra samme rådgivningsselskap i februar.

Det er til og med litt høyere enn da de spurte om amerikanerne kom til å kjøpe iPhone 5S i september i fjor – rett etter lanseringen av fjorårets modell.

Av de som svarte at de kom til å kjøpe iPhone 6, hadde 34,4 prosent en iPhone fra før. De som hadde en nyere iPhone-modell var dessuten mest klar for å kjøpe iPhone 6.

Det virker altså som om Apple stadig har et jerngrep rundt kundene sine, i alle fall i USA, og at interessen for den nye modellen neppe blir noe mindre enn tidligere år. Lanseringen skjer etter alt å dømme 9. september, så da får vi se hva Tim Cook & co. har i ermet denne gang.

Rykteflom om iPhone 6
En rekke nye påstander om Apples neste flaggskip har dukket opp » (Amobil.no)

(Kider: Phone Arena, Barron's)

annonse

Les også