Tek.no

Nyhet

Her løfter han 80kg uten å ta i

Hjemmelaget eksoskjelett gjør ham supersterk.

Skjermdump/Youtube
2 Sept 2014 06:00

Vi har tidligere omtalt USAs ønske om å bygge en Iron Man-drakt til militær bruk, og skrev så sent som i juli at det amerikanske militæret var i gang med testing av slike drakter. Kanskje er videoen du nå skal se en aldri så liten jobbsøknad fra en canadisk hobbyutvikler?

For James Hobson har den samme drømmen som mange av oss – han vil løfte tunge ting uten å nødvendigvis måtte tilbringe månedsvis på et treningsstudio av den grunn. Derfor har han skrudd sammen en mekanisk drakt, også kjent som et eksoskjelett.

Kan potensielt løfte 160kg

I videoen nedenfor, som er en del av en lengre videoserie der man får se hvordan «muskeldrakten» blir konstruert, får man se Hobson gjøre noen testløft med drakten. Han løfter fire sementblokker med en totalvekt på nesten 80kg, uten at det ser ut til å være nevneverdig slitsomt.

Hadde han hatt en bedre kompressor, kunne drakten løftet dobbelt så mye vekt, hevder Hobson. Men ettersom den ikke gir noe støtte til beina er det sannsynligvis en dårlig idé, ettersom det allerede virker å være noe kronglete å både løfte og sette fra seg vektstangen.

Uansett er det et veldig kult prosjekt, som også viser hva fremtiden har å by på. På forfatterens nettside kan du dessuten se en «oppskrift» på hvordan drakten lages.

Superhelter er til inspirasjon for mange:
Er denne karen den "ekte" Spider-Man?

(Kilde: Engadget)

annonse

Les også