Nyhet

Jeg, en pressefotograf?

Antons første erfaringer som lokalavisfotograf i Fredriksstad Blad.

Opplegget

Den siste uka har jeg vært på lokalavishospitering hos Fredriksstad Blad. Når jeg skriver dette er jeg på vei tilbake til Fredrikstad og gjør meg klar til en ny uke forhåpentligvis fylt av glede og hektiske timer. Utplasseringen er en del av fotojournalistikkutdanningen jeg går på Høgskolen i Oslo og Akershus. I løpet av utdanningen skal jeg ha tre forskjellige praksisplasser, fordelt utover de tre årene utdanningen varer. Jeg har vært i Fredriksstad Blad en uke, og har igjen en uke av oppholdet. I denne artikkelen har jeg tenkt til å dele litt erfaringer og tanker rundt oppholdet, og jeg vil vise litt bilder underveis.

Kulturkveld på Slippen scene.

Det er et ganske vidt mangfold i klassen min. Noen har ikke jobbet i avis før, mens andre får flerfoldige sider med treff på Google om de søker opp seg selv. Selv startet jeg i 2011 som frilanser for Oppland Arbeiderblad, mens jeg avtjente førstegangstjenesten som fotograf i Forsvaret. Likevel har jeg aldri opplevd det å sitte i en avisredaksjon og jobbe med flere saker på en dag. Jeg skulle raskt oppleve at det ikke er bare bare.

Mens halvparten av oss jobber i Fredriksstad Blad, er resten av gjengen i Drammens Tidende. I løpet av de to ukene vi skal være der er det meningen at vi skal erstatte fotoavdelingen i de respektive avisene.

En spent gjeng reiste ut tirsdag ettermiddag, og etter å ha blitt innlosjert på erverdige Gamlebyen pensjonat, møtte fotograf Geir Carlsson fra Fredriksstad Blad oss for å gi oss nøkkelkort og litt informasjon om oppholdet. Til studenter å være bor vi for øvrig temmelig lekkert, og jeg skal prøve å få tatt et bilde til neste artikkel.

Les mer på neste side om hvilke erfaringer jeg har gjort meg i løpet av oppholdet.