Til hovedinnhold

Slipper sitt første entusiast-tastatur og mus

Den velkjente ROG-serien til Asus utvides.

Hardware.no/Taipei: Asus sin ROG-serie har frem til nå konsentrert seg om innmaten i datamaskiner, med et par unntak. Nå vil imidlertid Asus at spillere bokstavelig talt skal få fingrene i ROG, og på en pressekonferanse under årets Computex-messe lanserte de derfor både mus og tastatur under sin spillentusiast-merkelapp.

Den nye musen drar som flere andre ROG-produkter inspirasjon fra det gamle Romerriket, og går derfor under navnet Asus ROG Gladius. Tastaturet har på sin side fått navnet Asus ROG GK2000.

Mus med utskiftbare brytere

Asus ROG Gladius har et avtagbart ytre, slik at du lett skal kunne komme til innmaten.Foto: Varg Aamo, Hardware.no

Gladius skal ta opp kampen med knallharde utfordrere som Corsair Vengeance M65 og Cyborg R.A.T 9, men gjør ting med en litt egen vri. De to hovedknappene er nemlig individuelt støpt, og under hver av disse sitter det OMROM-brytere med en levetid på 20 millioner klikk. Skulle du få lyst eller behov for å skifte ut disse bryterne er det bare å vippe dem ut av soklene sine og putte inn nye, uten behov for noen loddebolt.

Oppløsningen på den optiske sensoren er hele 6400 DPI, og reaksjonsevnen dens skal være lynrask. Sensoren skal nemlig være i stand til å spore bevegelser inntil 200 tommer i sekundet med en akselerasjon på inntil 50 G, kunne Asus-direktøren Jackie Hsu fortelle. Oppløsningen skal for øvrig kunne justeres på direkten, med en egen bryter montert ved fingertuppene – like ved det ALPS-produserte rullehjulet.

På siden av musen får du også to ekstra knapper som lar seg klikke på ved å gli tommelen over dem, og i fronten er USB-kabelen avtagbar. Såvidt vi kunne forstå er likevel ikke musen trådløs, så denne egenskapen er nok heller tiltenkt enkel transport – og så kommer jo musen med en egen bæreveske for å frakte den rundt i.

Musen kommer med japansk-produserte OMROM-brytere som skal tåle 20 millioner klikk, og som attpåtil kan skiftes ut enkelt ved behov.Foto: Varg Aamo, Hardware.no

Programmerbart mekanisk tastatur

Asus ROG GK2000 har rød bakgrunnbelysning, og mekaniske Cherry MX Red-brytere.Foto: Varg Aamo, Hardware.no

Mens Asus ROG Gladius altså lar deg skifte ut bryterne, skal det ikke være behov for det med Asus ROG GK2000. Dette kommer med mekaniske Cherry MX-brytere av den røde typen, og ved hjelp av anti-ghosting-teknologi skal hvert eneste trykk bli registrert.

I tillegg blir nesten alle knappene på hele tastaturet programmerbare. Det er jo ikke helt uvanlig å ha et knippe taster man kan bestemme funksjonene til selv, men på Asus' nyhet får man altså langt mer valgfrihet. Det skal dessuten gå an å tilordne ganske avanserte kombinasjoner av handlinger til hver knapp, som betyr at man vil kunne utføre forholdsvis kompliserte operasjoner med bare ett tastetrykk.

Vi fikk hverken høre om pris eller tilgjengelighet for de to nyhetene, men hvis du melder deg på vårt prisvarsel kan du få en e-post så snart en norsk nettbutikk får dem inn i prislistene sine.

Det er ikke bare Asus som utvider sortimentet sitt:
EVGA fortalte på CES hvordan spillmus i karbonfiber bare er begynnelsen »

annonse