Til hovedinnhold

Google vil tilby gratis taxi til nett-shoppere

Søkeselskapet med ny, snodig patent.

Google

Det er nok få aktører i IT-bransjen som har så mange jern i ilden samtidig som søkegiganten Google, hvorav noen inkluderer kvantedatamaskiner, smartlinser, nye løsninger for billettbestilling på Internett og roboter.

Nå kan nettstedet TechCrunch melde om at Google har fått innvilget en ny patent, som potensielt kan lede til en fiffig tjeneste dersom planene noensinne blir realisert.

Gratistur til butikken

Patenten har fått navnet «Transportation-aware physical advertising conversions» og skisserer et konsept hvor annonser på Internett knyttes opp mot en transporttjeneste, slik at kunden enkelt skal kunne komme seg til den aktuelle, fysiske butikken som har satt inn annonsen.

Systemet innebærer å bruke en Google-utviklet algoritme til å beregne transportkostnadene, basert på hvor kunden befinner seg, for deretter å sammenligne disse med den beregnede inntekten som butikken potensielt vil tjene på kunden som har respondert på den aktuelle annonsen.

Dersom denne inntekten overstiger transportkostnadene vil butikken eventuelt kunne tilby kunden gratis, eller i alle fall meget billige, turer til butikken fra der kunden oppholder seg.

Vil bruke selvkjørende biler

Systemet vil ta mange ulike faktorer med i beregningen, som for eksempel alternative ruter, tilgjengelige transportmåter, kundens egne timeplan og hva konkurrerende annonsører er villige til å betale for å få kunden fraktet til sin butikk i stedet.

I patentsøknaden har Google ikke uventet nevnt selvkjørende biler som en mulig del av det nye konseptet. Selvkjørende biler er noe Google allerede har planlagt en stund.

Det hele høres jo unektelig forlokkende ut, men som kjent er det ofte lang vei fra patent til marked, så det spørs når vi eventuelt får muligheten til å prøve ut Googles nye idé. Hele patentdokumentet kan du lese her.

Google satser også stort på kvantedatamaskiner: Nå har selskapet endelig målt ytelsen til maskinen »

(Kilde: TechCrunch, via Cnet)

Mer om
annonse