Til hovedinnhold

Nå er prisen på Windows 8.1 bekreftet

Vil bli bli gratis for noen, og kostbart for andre.

En av denne høstens snakkiser er nå én måned unna butikkhyllene – da snakker vi selvsagt om Windows 8.1. For selv om stadig flere tar i bruk Microsofts touchvennlige operativsystem, har det heller ikke manglet på kritikken. Blant annet har startskjermen og mangelen på startknapp vært mye omdiskutert.

Med Windows 8.1 vender startknappen tilbake på et vis, sammen med en rekke andre justeringer og oppdateringer av operativsystemet. Og nå har det hele fått en prislapp.

Pris som forventet

For deg som ikke har fått det med deg, er Windows 8.1 en gratis oppdatering for deg som allerede har Windows 8. Men dersom du går rett til 8.1, vil du naturligvis måtte punge ut for det fulle produktet. Microsoft i USA har satt prisen til 120 dollar for den vanlige versjonen, mens Windows 8.1 Pro vil koste 200 dollar. Dette tilsvarer omtrent 700 og 1200 norske kroner, så vi forventer at prisene i Norge vil ligge på omtrent det samme som for Windows 8 i dag.

Microsoft Norge har foreløpig ingen norske priser å komme med, men de mener også at de skal være helt i nærheten av prissettingen på Windows 8.

Det er verd å merke seg at Windows 8.1 ikke kan kjøpes som en rabattert oppdateringsversjon for deg med en eldre utgave av Windows – den vil kun komme i fullversjon (retail) når den slippes 18. oktober.

Krever ren installasjon fra XP og Vista

Skulle du ønske å kjøre Windows 8.1 på en datamaskin som i dag kjører Windows 7, vil det være mulig å oppgradere til Windows 8.1 uten for mye trøbbel. Men Microsoft opplyser om at alle skrivebordsapplikasjoner vil måtte reinstalleres, inkludert Office.

For brukere av Windows XP eller Vista blir det ikke like enkelt. De må kjøre en ren installasjon, og Windows' innebygde overføring av filer og innstillinger vi ikke virke mellom disse operativsystemene og Windows 8.1. Du må med andre ord sikkerhetskopiere det du vil ha med deg over til din nye Windowsinstallasjon.

Ønsker du å teste ut Windows 8.1 allerede i dag?
Da kan du laste ned prøveversjonen >>>

(Kilde: Blogging Windows)

annonse