Nyhet

Se hva du vil, når du vil

Canal Digitals nye T-We vil tilby underholdning på kundens premisser.

TV-hverdagen er i ferd med å endre seg for godt. Den lineære TV-sendingen, der kanaler og distributører bestemmer hva du skal se når og hvor det måtte passe dem, får nå følge av tjenester der du avgjør dette.

HBO og Netflix er som kjent på vei til Norge med tilbud om å se hva du vil når du vil, og denne trenden har ikke gått upåaktet hen blant de etablerte aktørene her til lands.

Canal Digital Kabel-TV annonserer nå en ny satsing de kaller T-We. Denne plattformen dukker senvinteren 2013 og vil by på arkiv, strømming, mer brukervennlige søkefunksjoner og diverse annen snacks i tillegg til ordinært TV-tilbud slik vi er vant til.

Tidligere i august kunngjorde Canal Digital Parabol et tilsvarende opplegg, hvor en ny hybridplattform skal gjøre innhold tilgjengelig på tvers av parabol-TV, PC, smarttelefon og nettbrett.

Du blir TV-sjefen

Slik blir logoen til T-We.Foto: Canal Digital

Med T-We dukker det opp nye dekodere og fjernkontroller, men også en rekke nye funksjoner. Blant det som er kunngjort er et ukesarkiv, der lineære sendinger fra minst 30 kanaler den siste uken blir tilgjengelig for å se når du har anledning.

Et mer omfattende TV-arkiv skal i tillegg være på plass. Her avgjør TV-kanalene selv hvilket innhold som skal tilbys, og her vil det være en blanding av gratis innhold og betaltjenester.

En egen start-forfra-knapp gjør det unødvendig å ta opp TV-sendinger for de som ikke rekker å få med seg begynnelsen. Det skal bare være å trykke på denne knappen for å bli tatt med til starten på programmet.

I tillegg skal filmtjenesten GO pusses opp og utvides, søket skal få seg en markant overhaling og man får tilgang til YouTube og WiMP på TV-en. Canal Digital Kabel-TV har også vært i samtaler med NRK for å kunne tilby NRK Nett-TV.

– På ingen måte død

Selv om det fleksible tilbudet ekspanderer, vil ikke dette gå på bekostning av tradisjonell TV-sending:

– Kundenes etterspørsel etter TV-innhold endrer seg, og det påvirker oss, sier Tor Olaf Skeie, portal- og plattformansvarlig i Canal Digital Kabel-TV, ifølge Kampanje. Han fortsetter:

– De vil se mindre tradisjonell TV og mer i opptak. Vi skal forsatt gi kundene en meget god plattform for lineær-TV – tradisjonell TV er på ingen måte død. Blant våre 500 000 kunder er det klar overvekt av kunder som ser mest lineær-TV, men utviklingen går i en klar retning: Stadig flere vil se TV når det passer en selv. Det vi tilbyr nå er underholdning på kundens premisser.

På tvers av medier

T-We skal konstrueres av Ericsson, og blir raskere og mer HD-vennlig enn tidligere. Samtidig rettes fokuset mot bruk av flere ulike medieplattformer:

– Opptil 70 prosent av de som i dag disponerer en iPad eller annet nettbrett, bruker det samtidig som de ser på TV. Vi utvikler selvsagt også tjenester for disse kundene, sier produktsjef for kabel-TV, Øystein Holte.

Kundene vil med andre ord få alt innhold og programguiden på alle skjermer, fra de forholdsvis små smarttelefonene og nettbrettene til de større PC- og TV-skjermene.

Det blir mulig å fjernstyre opptak via alle enheter, og Canal Digital legger opp til at TV-sendingen kan flyttes mellom ulike skjermer. Du skal for eksempel kunne flytte TV-sendingen fra TV-en i stua og over til nettbrettet hvis du skal gå og legge deg i sengen på soverommet.

T-We dukker som nevnt opp senvinteren 2013.

(Kilde: Kampanje)

Les også
Her er Canal Digitals nye strømmetjeneste
Les også
Nå forsvinner sendeskjemaet deres
Les også
Slik velger du rett HDMI-kabel
Les også
Viser HBO-premierer dagen etter USA
Les også
TV 2 bryter med Canal Digital
Les også
Her er Canal Digitals nye dekoder
annonse