Til hovedinnhold

Netflix går etter HBO med nytt egenprodusert innhold

Satser på nye typer originale programmer

Netflix

Strømmetjenesten Netflix har allerede gjort det bra med sin satsing på egne programmer, hvorav House of Cards med sine ni Emmy-nominasjoner må sies å være den største suksessen hittil.

Selskapet har dermed vist at de er godt i gang med å nærme seg erkerivalen HBO, som Netflix selv har satt som et mål. Nå skal programprofilen til strømmetjenesten utvides til å ligne enda mer på konkurrenten sin.

Stand-up-komedie og dokumentarer

Som The Washington Post melder skal Netflix nemlig begynne å produsere egne stand-up-programmer og dokumentarserier. Nyheten ble avslørt av Netflix-sjefen Reed Hastings, i forbindelse med den nylige offentliggjøringen av kvartalstallene.

Dessverre avslørte Netflix ingen flere detaljer om de nye programmene, så det er foreløpig uvisst hvilke stand-up-komikere som eventuelt har meldt sin interesse og hva slags typer dokumentarer som planlegges.

Det er imidlertid liten tvil om at Netflix med dette sikter mot HBO, som i en årrekke har hatt begge disse sjangrene på menyen, for eksempel i form av sine såkalte «HBO Special»-sendinger som mange kjente komikere har vært innom.

Ifølge Netflix er dette også sjangre som er «underdistribuerte» og som mange av Netflix' brukere er interessert i, noe som gjør det til et naturlig satsingsområde for strømmetjenesten.

Offentliggjør ikke seertall

I hvilken grad Netflix klarer å nærme seg HBO avhenger imidlertid ikke bare av programprofil, men selvsagt også av seertall, og på dette området er det ennå uvisst hvor godt Netflix' satsing på originalt innhold egentlig går.

Som The Verge påpeker offentliggjør nemlig ikke Netflix seertallene sine, kun antall abonnementer. HBO på sin side er nødt til å oppgi seertallene til programmene sine, noe som er nødvendig for å avgjøre hvorvidt et program er en suksess eller ikke – da HBO både strømmer og sender produksjonene via tradisjonelle TV-kanaler.

Antallet nye abonnenter møtte dessuten ikke forventningene:
Derfor gikk Netflix ned på børsen til tross for solid overskudd »

(Kilder: The Washington Post, The Verge)

annonse