Til hovedinnhold

Nå får lommeboken din alarm

Denne dingsen kan det være lurt å plassere ved siden av VISA-kortet ditt.

Hvor ofte glemmer du hvor du har lagt lommeboken din? Hvis dette noe er noe du plages av, kan det være at det snart kommer en brukbar løsning på problemet. Den nye dingsen Wallet TrackR, som snart er salgsklar, kommuniserer med mobilen din og gir lyd hvis lommebok og telefon kommer for langt ifra hverandre.

Wallet TrackR kan ifølge Gizmag.com også fungere som tyverialarm. Du velger selv hvor langt unna Bluetooth 4.0-mottakeren må være fra mobilen din før alarmen utløses, men maksgrensen er satt til 30 meter. Dersom en tyv får nappet til seg lommeboka vil vedkommende altså få inntil 30 meters forsprang, så helt sikkert er det altså ikke.

Dingsen du plasserer i lommeboka er på størrelse med et kredittkort, bare litt tykkere (3,8 mm), og får tilsynelatende plass i en av kortlommene på en vanlig lommebok.

I første omgang vil Wallet TrackR kun fungere med iPhone 4, 4S og 5, samt de nyeste iPad-ene. Dette fordi Apples operativsystem iOS foreløpig er alene om å støtte Bluetooth 4.0 fullt ut. Produsenten av lommebok-alarmen lover imidlertid at løsningen vil blir gjort tilgjengelig for Android OS, i alle fall, så fort dette støttes. Batteriet som sitter i mottakeren er utskiftbart, men skal vare i om lag 18 måneder.

Les også: Test av Apple iPhone 5

Slik kan Wallet TrackR fungere i praksis, ifølge produsenten selv:

Finansiert via "crowdfunding"

Som så mange andre nye teknologiprosjekter om dagen finansieres Wallet TrackR via privatpersoner som forplikter seg til å kjøpe produktet hvis det faktisk blir produsert. Dette kalles "crowdfunding". De har allerede en fungerende prototyp, men søker 250 000 dollar for å sette igang med masseproduksjon av Wallet TrackR. Så langt har imidlertid bare 274 personer forpliktet seg til å betale totalt i underkant av 7000 dollar, med 28 dager igjen før de tar en avgjørelse på prosjektet.

Kompis-gjengen som står bak Wallet TrackR har også fått med seg designer Franc Fernandez på laget, som etter sigende er kjent for å ha laget en kjole av kjøtt til Lady Gaga. Han har designet tre lommebøker i skinn med egen lomme til mottakeren. Disse spesielle lommebøkene får de som forplikter seg til prosjektet tidlig til rabbartert pris. Hvis du bare vil ha senderen må du ut med 19 dollar (109 kroner) hvis du er blant de 1000 første til å "backe" prosjektet.

Vi har tidligere hørt om denne typen sendere, hvor norske Nordic Semiconductor er en stor aktør. Det som er unikt med Wallet TrackR, i alle fall for øyeblikket, er at selve dingsen er såpass tynn at du fint får plass til den i en lommebok, en veske, en koffert eller en PC-bag.

Les også: Denne norske chipen har verdensherredømme

Synes du Wallet TrackR har noe for seg? Kommenter i forumet!

(Kilder: Gizmag.com, Wallet TrackR)

Mer om
annonse