Til hovedinnhold

– Dropbox kan hackes

To utviklere
blåste forbi all sikkerheten når de hadde maskinen i hendene.

Nettskyer lar deg enkelt lagre innhold ekstern, og Dropbox er en av de mest populære tjenestene – med angivelig 100 millioner brukere på verdensbasis. Men nå har to utviklere hacket seg inn i koden, og kommet seg inn på tjenesten utenfor alle sikkerhetsmekanismene, melder Cloud Magazine.

Med så mange brukere på verdensbasis lastes det opp over en milliard filer til skytjenesten daglig. Alle disse filene kan nå bli påvirket, da utviklerne har funnet en måte å kapre alle kontoer der man har tilgang til brukerens datamaskin.

La ut dokument

De to utviklerne som har funnet veien forbi sperringene til Dropbox, Dhiru Kjolia og Przemyslaw Wegrzyn, har brukt oppsiktsvekkende enkle metoder for å unngå å bli stanset av Dropbox sin SSL-kryptering og og to-stegsinnlogging.

– Disse teknikkene er ganske enkle, skriver de to, som la ut sin rapport på Usenix i går.

Målet med å komme seg forbi sikkerhetssperrene er ifølge utviklerne å illustrere hvordan det er mulig å reversere kode som er skrevet i Python, som blant annet Dropbox benytter. Deres håp er at selskapet heller vil investere i åpen kildekodeløsninger for å gjøre innholdet sikrere.

– Vi håper at våre funn inspirerer sikkerhetseksperter til å skape en Dropbox-klient som bruker åpen kildekode, skriver utviklerne i sin rapport.

Ifølge Dropbox krever innbruddet de to utviklerne har gjort direkte tilgang til brukernes datamaskiner, og ugjerningen kan ikke la seg gjennomføre over Internett.

Vi kan være sårbare for angrep via internett også her i Norge.
Telenor klargjør seg i disse dager på et massivt angrep »

(Kilde: Cloud Magazine, Usenix)

Les også
Derfor åpner Dropbox noen av filene dine
Les også
Disse IT-selskapene er best på personvern
Les også
Lag din egen nettsky med AeroFS
Les også
Skylagringstjenester kan få kopieringsavgift
Les også
Nå skal Dropbox bli sikrere
annonse