Nyhet

Ny pannekake fra Sony

Endelig et godt og lite objektiv til Nex?

Sonys serie med speilløse kameraer har den siste tiden tatt av, og må sies å endelig ha blitt moden nok til å kunne stå på egne ben. Kameraene er blitt riktig så bra, etter hvert, men objektivstallen har ennå enkelte hull. Sonybrukere verden over har småmumlet litt om at objektivene er for store, noe som ikke er spesielt heldig på et system der kameraene er laget så små som overhodet mulig.

Det eneste virkelig lille objektivet til Sony Nex - i alle fall fra Sony selv - har vært 16 mm-eren som har vært kjent for å ikke være spesielt god.

Sony SEL-20F28 20 mm F2.8 pancake.Foto: Sony

Når Sony i dag da slipper Sony SEL-20F28 20 mm F2.8 pancake, er det nok mange av fansen som holder pusten i håp om at det skal være et bedre objektiv.

Vi har ikke fått noe informasjon fra Sony om dette, og de har ikke svart på våre henvendelser hittil i dag, men det nye pannekakeobjektivet får altså en brennvidde på 20 mm, som gir en bildevinkel tilsvarende 30 mm på fullformat. Største blender blir f/2.8, noe som ikke er veldig lyssterkt, men heller ikke unormalt på pannekakeobjektiver der det er å holde størrelsen nede som er det viktigste.

Apropos størrelsen så vet vi lite om den, bortsett fra at filterdiameteren blir på 49 mm og at hele objektivet skal være ca 20 mm langt, fra bakerst til fremst. Nærfokusgrensen skal være på 20 cm.

Les også: En speilløs historie - hvor kom egentlig de speilløse kameraene fra?

Norsk pris og tilgjengelighet har vi ennå ikke fått, men det meldes at objekltivet skal bli tilgjengelig i USA i april, til en veiledende pris på ca 350 dollar, noe som vil si at det nok kommer på rundt 3000 kroner her til lands.

Finn priser eller bestill prisvarsling på Sony SEL-20F28 20 mm F2.8 pancake

Les også: OMTALE: Sony Nex-6 - Lillebror er størst

Sony SEL-20F28 20 mm F2.8 pancake.Foto: Sony

Oppdatering:

Vi har nå fått litt mer informasjon fra Sony:

Objektivet får en fysisk lengde på 20,4 mm, og diameter på 62,6 mm. Vekten blir skarve 69 gram, og minste blender blir f/16. Det vil få 7 blenderlameller og en optisk konstruksjon bestående av seks elementer i seks grupper. Norsk pris blir ca 2700 kroner og det kommer i butikkene i april.

annonse