Til hovedinnhold

Denne hansken lærer deg tegnspråk

Oppfinnelse kan gi døve en bedre hverdag.

AcceleGlove er navnet på en hanske med integrerte sensorer som man kan bruke til å kontrollere dataprogrammer med. Produktet kan blant annet bli brukt av døve for å kommunisere med tegnspråk på video over nett, eller for andre å lære seg tegnspråk på en enkel måte.

AcceleGlove støtter foreløpig kun amerikansk tegnspråk. Ved siden av USA blir amerikansk tegnspråk brukt i Canada, Mexico, Filippinene, Singapore, Hongkong, Den dominikanske republikk, Haiti, Puerto Rico og en rekke afrikanske land.

Finmotorikk

Den hendige hansken er blitt utviklet av det amerikanske Institute for Disabilities Research and Training (IDRT) og er blitt sponset av National Science Foundation.

AcceleGlove tar i bruk et kamera og programvare slik at den deretter kan fungere som en tilkoblet enhet for tegnspråk. Sensorer i hansken registrerer finmotoriske bevegelser i fingrene, mens kameraet måler avstand og dynamiske bevegelser.

Store mål

Med tilknyttet programvare kan man ved hjelp av AcceleGlove oversette over 25 000 engelske ord og begreper til amerikansk tegnspråk – med muligheten til å overføre det til både tekst og tale.

I fremtiden skal AcceleGlove bli brukt til å styre operativsystemer, nettbrett og TV-er. Flere funksjonelle programmer er rettet mot militæret og innen medisin, hvor det til tider kan være vanskelig å kommunisere både visuelt og lydmessig.

Pris og tilgjengelighet

AcceleGlove er tilgjengelig hos IDRT for 300 dollar, eller litt over 1800 kroner. Hansken støtter som sagt bare amerikansk tegnspråk inntil videre, og det gjenstår å se når eller om støtte for andre språk også vil dukke opp.

Sjekk ut AcceleGlove på AcceleGlove.com, og ta også en titt på den følgende videoen fra YouTube:

(Kilde: Engadget)

annonse