Til hovedinnhold

Med denne kan du skrive ut dine egne 3D-deksler

Bygg mobildeksler på kjøkkenbenken hjemme.

Espen Irwing Swang, Amobil.no

Amobil.no / Barcelona: Om du synes det er vanskelig å komme opp med en gaveidé til noen som tilsynelatende har alt, kan muligens denne 3D-printeren være en kul greie å pakke inn. Eller enda bedre; kjøp den til deg selv, og gi alle i slekta hjemmelagede Nokia 820-deksler til jul.

Slik kan det ferdige resultatet se ut. Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Printeren mates med en plaststreng, som den smelter og legger ut til en tredimensjonal dings – i dette tilfellet et mobildeksel.

Printeren er utviklet av Makerbot, som selger den på nett for 2199 dollar.

Bygger 3D-modeller av hva nesten som helst

Den gule trommelen er "blekket" til printeren. Plastrullene er ikke så dyre i innkjøp. Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Å printe ut et deksel til Nokia 820 tar ca en time. I tillegg kommer tiden det tar deg å programmere mønsteret du vil ha på dekselet. Programvaren følger med, og det gjør også en rull med plast. Plasten er farget, men printeren kan ikke bygge modeller med mer enn en farge om gangen.

Hvor stort marked det er for slike printere blant Nokia Lumia 820-eiere skal være usagt, men MakerBot satser selvfølgelig på at noen også vil printe andre gjenstander. Printeren kan skrive ut nesten alle mulige gjenstander opp til 28,5 x 15,3 x 15,5 cm.

Leveringstid

Leveringstiden på en printer er seks uker, ble vi fortalt av MakerBots representant på Mobile World Congress.

På denne siden finner du
flere nyheter fra årets Mobile World Congress »

annonse