Til hovedinnhold

Dette kan være Microsofts hemmelige våpen

Kommende bærbare maskiner får snart innebygget Kinect, ifølge rykter.

Den bevegelsesfølsomme sensoren Kinect har blitt et alt mer interessant produkt for PC-brukere, og om bare få dager vil teknologien bli tilgjengelig for bruk på vanlige PC-er. For å gjøre teknologien enda nyttigere skal snart sensoren begynne å bygges inn i laptoper, ifølge nettstedet The Daily.

Små bærbare

Entusiaster verden over er allerede godt i gang med å forvandle datamaskinene sine til bevegelsesstyrte underholdningssentre, ved å bruke utviklerverktøyene for Kinect som Microsoft la ut for en stund tilbake. Med Kinect direkte innebygget i en bærbar maskin ville man slippe å koble til den eksterne sensoren, som raskt kan se klumpete ut på en liten maskin.

The Daily har ingen bilder å vise til, men beskriver de bærbare maskinene de så på som små og kompakte, i tilnærmet netbook-størrelse. I stedet for et vanlig kamera over skjermen, hadde maskinene en rekke sensorer for å tolke alle bevegelsene som skjedde foran skjermen.

Ifølge nettstedet skal prototypene de har fått lekt med være offisielle.

Mange muligheter

Hva slags funksjoner ser du for deg at en Kinect-maskin kan benytte seg av? Ville du brukt det til spilling, eller kanskje til å trådløst styre musikk- og filmavspilling mens du lager litt mat? Mulighetene er mange, og i Microsofts reklamevideo for Kinect ser de for seg en rimelig spennende framtid hvor Kinect blir brukt til alt fra kirurgiassistent til et musikkinstrument:

(Kilder: The Daily)

annonse