Til hovedinnhold

Asus viser frem en lynrask spillskjerm

Lavere responstid enn dette skal du lete lenge etter.

Asus/IO Interactive
Niklas Plikk

Asus ser ut til å vite hva spillere vil ha. Nå har de vist frem sin kommende spillskjerm, kalt Asus VG248QE, som har noen imponerende spesifikasjoner å skryte av.

Ekstrem oppdateringshastighet

Som vanlig med spillskjermer er det responstid og oppdateringshastighet som har vært fokuset til Asus. Selskapets nye skjerm har nå dyttet oppdateringsfrekvensen opp til hele 144 Hz, et godt hakk over andre skjermer med enten 60 Hz, eller i beste fall 120 Hz.

I tillegg har skjermen en responstid på bare ett millisekund, noe som gjør antageligvis gjør skjermen til raskest i sin klasse. BenQ XL2411T kan skryte av den samme responstiden, men har "bare" en oppdateringsfrekvens på 120 Hz.

Traust oppløsning

Skjermen bruker et TN-panel, og har standardoppløsningen 1920 x 1080 piksler. Den høye oppdateringsfrekvensen gir også skjermen støtte for stereoskopisk 3D via Nvidia Vision 2, og den kan kobles til PC-en via HDMI, dual-link DVI eller Displayport 1.2.

Når det kommer til justeringsmuligheter kan skjermen kan tiltes, snus og roteres, i tillegg til at den har høydejustering.

Asus VG248QE er forventet å komme i butikkene rundt årsskiftet, til en pris i underkant av 3000 kroner.

(Kilde: Sweclockers)

annonse