Til hovedinnhold

Slik redder du bildene dine

Dette må du gjøre om du har bilder lagret hos FotoKnudsen.

Akam.no/iStock: 000018889118

Etter at det tidligere i dag ble klart at FotoKnudsen er konkurs, er det mange som lurer på hva som vil skje med bildene deres som ligger på FotoKnudsens bildebank.

"Jeg velger å tro at minnebanken vil være relativt trygg, det vil nok komme nye former for drift vil jeg tro. Men dette er det bostyrer som må bestemme" uttalte selskapets direktør Ole Bjørn Knudsen til BA, men det er likevel langt fra sikkert, og har du ikke bildene dine andre steder enn der, er dette hva du bør gjøre, for sikkerhets skyld:

1: Logg inn

Det er i skrivende stund ennå mulig å logge seg inn på fotoknudsen.no, og det er selvsagt første punkt på agendaen for å redde bildene dine.

2: Navigèr til bildene

Når du er innlogget, velg "Min side" (pkt 1 på bildet nedenfor) like under der navnet ditt står, på toppen, og trykk deretter på "Overfør bilder" (Pkt 2 på bildet) på venstre side.

Når det er gjort skal du få opp to valg, enten overføre bilder fra datamaskinen til bildebanken, eller omvendt, og det er alternativet til høyre du vil ha, som vist på dette bildet. Trykk på feltet, og velg deretter Neste.

På "Min side" kan du for øvrig også slette bilder, dersom du skulle ønske det. Vi betrekter det imidlertid som trygt å ha dem liggende hos FotoKnudsen, selv om andre skulle overta denne delen av forretningen, så dette er slik situasjonen er ikke noe vil vi anbefale, enn så lenge.

3: Velg bilder

På neste skjerm velger du hvilke bilder du skal laste ned. Det må gjøres mappevis, og det enkleste er å velge mappe og så trykke "Velg alle", før du deretter velger en annen mappe og klikker "velg alle" igjen. Fortsett slik til alle bildene du ønsker å laste ned er å finne i feltet til høyre, hvor det står "Valgt". Trykk neste når du er ferdig med å velge ut og er klar til å gå videre til å laste ned bildene.

Velg bildene du vil overføre til datamaskinen din.

4: Last ned bildene

Når du har valgt alle bildene og trykket neste, vil du få opp et vindu som dette etter å ha bekreftet at du vil la Java kjøre nedlastingsapplikasjonen:

Har du ikke Java installert, vil du være nødt til å bruke en alternativ nedlaster, som du finner lenke til i feltet. Er Java OK, vil du få opp et slikt vindu, og du kan klikke Ok for å starte overføringen:

Start overføringen.

Slik ser det ut når overføringen er i gang:

Pass på at overføringen blir fullført, og at bildene havner et sted du kan finne dem igjen.

Gode vaner er viktig

Har du bildene dine lagret andre steder enn på FotoKnudsen, er det klart at dette ikke er så kritisk. Har du dem ikke lagret noe annet sted, bør du raskest mulig sørge for at du gjør det.

Her er noen gode backup-vaner som kan redde bildene dine skulle noe lignende skje i fremtiden:

  • Ha god orden i systemet, og sett av en fast plass på harddisken til bildene dine.
  • Pass på at du har en ekstern harddisk med kopi av alle bildene dine. Oppdatér denne hver gang du legger inn nye bilder.
  • Skal du være HELT sikker bør du også oppbevare den eksterne kopien i et annet bygg, i tilfelle brann eller lignende. Ta den f.eks med på jobb, til svigers eller på hytta.
  • Mange selskaper tilbyr også skylagring. Dropbox.com er et godt alternativ, men det finnes mange flere, og Hardware.no har testet en del.

Les også: GUIDE: Hvordan unngår du å miste bilder?

annonse