Tek.no

Nyhet Skru på lyset med mobilen

WiFi-lyspære styres fra mobilen

Kobler seg til husets trådløse nettverk og kan tennes fra mobil eller nettbrett.

NXP / GreenWave Reality
23 Okt 2012 14:38

Det er lenge siden vi var nødt til å gå bort til TV-en for å skifte kanal, eller å stå opp fra sofaen for å ta en telefonsamtale. Men fremdeles må de fleste av oss vandre rundt i husets mange rom for å skru av og på alle lampene.

Dette kan det nå endelig bli slutt på, takke være GreenWave Realitys nye lyspære. Denne strømsparende LED-pæren kobler seg til husets trådløse nettverk og kan kontrolleres fra mobiltelefon eller nettbrett.

Alt du trenger å gjøre er å erstatte de gamle lyspærene med WiFi-pærer. Deretter kobler du en liten enhet fra GreenWave Reality inn i din trådløse ruter og installerer den medfølgende appen på din iPhone, iPad eller Android-enhet.

Styr hver enkelt lyspære

Du kan styre alle LED-pærene samlet, i grupper eller hver for seg. Hver pære har nemlig sin egen unike IP-adresse. Hver ruter kan holde styr på 500 lyskilder, noe som gjør systemet anvendbart også i større lokaler.

Pærene kan programmeres til å skru seg på og av på faste tidspunkter. Dersom du vil skru av utelysene ved soloppgang så kan dette legges inn i skjemaer kalt "Smart Controls".

Det er også mulig å koble til bevegelsessensorer, slik at lyset tennes hver gang noen kommer inn i rommet.

Fungerer på avstand

Er du en skikkelig tøysekopp, er det mulig å spille dine samboere puss. Systemet virker nemlig like godt på lang avstand. Dermed kan du sitte på et hotellrom i Beijing og skru av lyset hjemme hos familien din i Norge.

Dersom du ikke vil ofre mobilen til dette formålet, er det også mulig å bruke en fjernkontroll. Og du kan selvsagt fremdeles bruke de vanlige lysbryterne, dersom du ønsker det.

Ifølge Green Wave Reality vil brukerne spare mye strøm, siden de energieffektive pærene kan dimmes ned og man enkelt kan skru av lyset i rom hvor det ikke befinner seg noen.

WiFi-pæren kommer på markedet om kort tid, også i Europa. Prisen på en pære forventes å ligge rundt 100 kroner. For hele systemet må du ut med i overkant av 1000 kroner.

Les også: Lyspære gir lynraskt trådløs nettverk

Finn ut mer i denne videoen fra NXP og GreenWave Reality:

Tror du WiFi-pæren har en lysende framtid? Diskuter gjerne i kommentarfeltet.

Kilder: Gizmodo, EnGadget, GreenWave Reality

Les også
Lei av MinID-innlogging?
Les også
Her er Philips' mobilstyrte lyspærer
Les også
Bibelpark får Wi-Fi-esler
Les også
– Verdens mest energieffektive lampe
Les også
Lyspære-WLAN klarer 800 Mbps
annonse
Loading