Tek.no

Nyhet

Ny Microsoft-teknologi lar deg svømme mot virtuelle konkurrenter

Kom i form med «SwimTrain».

Andrey Yurlov/Shuttersrock.com
20 Mai 2016 08:07

Det finnes mange teknologiske produkter som er designet for å bistå folk med treningen sin, kanskje først og fremst smartklokker. Mer eksperimentelle løsninger dukker av og til også opp, og nå har Microsoft lansert et fiffig konsept for svømmerne.

forskningsbloggen sin har selskapet dratt sløret av noe som heter «SwimTrain», et konsept som skal hjelpe deg med å bli en bedre svømmer via «virtuelle» konkurrenter.

Krever vanntett mobil og hodetelefoner

Naturlig nok er det ikke snakk om visuelle utgaver av andre svømmere, men snarere et lydbasert system. Brukeren benytter nærmer bestemt en mobil med et vanntett etui, en spesialutviklet applikasjon og et par undervanns-hodetelefoner.

Systemet holder deg blant annet informert om posisjonen til den virtuelle personen bak og foran deg. Bildet er hentet fra demonstrasjonsvideoen av konseptet.
Microsoft/YouTube

Alle de tekniske detaljene foreligger ennå ikke, men systemet gjør det mulig å bli med i virtuelle svømmelag hvor man kan samarbeide og konkurrere. Systemet bruker mobilens teknologi til å evaluere progresjonen, koordinere med andre og gi deg sansoriske tilbakemeldinger, altså formodentlig lyd.

Forbrukerlansering uviss

SwimTrain skal altså på denne måten bidra til forbedre svømmeegenskapene dine og gi deg en «lagfølelse» selv om du svømmer helt alene.

Fremdeles er SwimTrain altså kun et forskningskonsept, som for øvrig er utviklet i samarbeid med The Korea Advanced Institute of Science and Technology (KAIST), og det er uvisst om eller når vanlige forbrukere vil få tilgang til løsningen. Demonstrasjonsvideoen kan du se under.

Eier du en Pebble-smartklokke og er glad i å trene? Nå har Pebble kommet med en stor oppgradering av treningsfunksjonene »

(Via Ubergizmo)

Les også
Pebble-smartklokkene har fått en etterlengtet treningsoppdatering
Les også
Denne roboten kan bli din nye treningspartner
Les også
Sony Xperia M5: Sonys nye og vanntette lekkerbisken tar uskarpe bilder
annonse

Les også