Til hovedinnhold

Her fyker det elektriske rullebrettet avgårde i nesten hundre kilometer i timen

«NEXTBoard» tok Guiness-rekord i hastighet.

I tillegg til biler tar mange andre transportmidler også gradvis steget over til den elektriske teknologien, for eksempel surfebrett. Nå har et elektrisk rullebrett havnet i rampelyset for alvor.

Som blant annet Slashgear melder satte nemlig et elektrisk drevet rullebrett nylig Guiness-rekord i hastighet. Brettet oppnådde en fart på intet mindre enn 95,83 kilometer i timen.

Fire motorer

Det hurtiggående rullebrettet har fått navnet «Nextboard» og ble utviklet av det slovenske selskapet Next Generation Vehicles. Fartsrekorden ble satt på et helt flatt underlag på en flyplass i byen Portorož i Slovenia.

Slik ser rullebrettet ut.

Rullebrettet har vært i utvikling i to års tid og byr på fire elektriske motorer, én til hvert hjul, men den samlede effekten til disse er uviss.

Motorene er koblet til en fjernkontroll som brukes til å regulere farten, og er ifølge utvikleren hermetisk forseglet for å forhindre rusk og rask fra å trenge inn i mekanikken. Batteriene skal holde til 10-15 timers bruk og tar halvannen time å lade opp.

Skal brukes i konkurranser

Next Generation Vehicles har ambisjoner om at de elektriske rullebrettene skal brukes i konkurranseøyemed inne forskjellige grener som for eksempel utfor og slalåm. Det er imidlertid uvisst om eller når vi vil få se en kommersiell lansering av rullebrettene for vanlige forbrukere.

Mer informasjon kan du finne på produsentens hjemmeside og hos Guiness. Videoen av det vellykkede og forrykende rekordforsøket ser du under.

Svevebrettene har også meldt sin ankomst: Dette skal være verdens første «ekte» svevebrett »

Les også
Her setter den norske dronen verdensrekord i løftekapasitet
Les også
«Teslasuit» simulerer følelsen av skudd og eksplosjoner
annonse