Til hovedinnhold

iPhone 6S er ikke vanntett, men er den vanntett?

Nei, det er ikke en skrivefeil. Sjekk videoen der den nye iPhone-en senkes i vann i én time.

Zach Straley/YouTube

De nye smarttelefonene fra Apple, iPhone 6S og - 6S Plus, er utstyrt med et bedre kamera, raskere innmat enn forgjengerne, samt den nye berøringsskjerm-teknologien 3D-Touch. Men de er ikke vanntette. Eller?

YouTube-brukeren Zach Straley har nylig testet hvor godt Apples smarttelefoner tåler ett lengre vannbad. Resultatet? Lengre enn vi skulle tro. Som du kan se i videoene under lar han en iPhone 6S og en -6S Plus ligge nedsenket i hver sitt vannkar i over én time, mens han med jevne mellomrom plukker dem opp og sjekker hvor godt de fungerer.

Video: Zach Straley/YouTube

Mindre skjermskade

«Skaden» på skjermen kan så vidt skimtes som en lysere stripe som går diagonalt fra toppen av telefon-symbolet og ned gjennom FaceTime-, iBooks- og Clock-appene. Vi har forsterket kontrasten for å tydeliggjøre stripen. Foto: Zach Straley/YouTube | Redigert: Tek.no

Telefonene ser altså ut til å ha kommet seg bemerkelsesverdig bra gjennom testen. To døgn etter la Straley ut en oppdatering, der han sier at den eneste merkbare skaden er en lysere stripe på skjermen til den ene telefonen.

Ifølge videoen trenger fingeravtrykk-innloggingen et par ekstra forsøk (noe den ofte kan gjøre uansett), høyttalerne fungerer fint, mini-jack-inngangen, ladeporten, i grunn alt fungerer som før, ifølge Straley. Bortsett fra den nærmest ubetydelige skaden på skjermen på iPhone 6s Plus.

Imponerende, men snill test

Testen ser ekte nok ut, selv om vi bare må stole på at Straley er ærlig, og faktisk viser frem de samme telefonene i oppfølgingsvideoen. Vi lar oss imponere over at telefonene kan ligge så lenge i vann uten å ta nevneverdig skade av det. Det skal også nevnes at dette er en veldig snill test. Hadde telefonen blitt utsatt for vann i bevegelse, som for eksempel hvis den hadde falt i en bekk, er det mulig mer vann hadde greid å trenge inn til elektronikken, og dermed forårsaket større problemer. Hvor rent vannet er kan også ha mye å si, da for eksempel såperester eller mineraler fra vannet kan sitte igjen og skade elektronikken selv om du tørker telefonen.

Ifølge Techradar.com kan resultatet i Straleys test komme fra et patent Apple søkte om i mars i år, der en vannresistent hinne legges utenpå elektronikken inne i selve telefonen. Uansett hva som er årsaken vil vi ikke satset på at telefonen overlever en svømmetur, selv om den kanskje takler en liten regnskur.

Har du mistet mobilen i vannet?
Vi testet vidundermiddelet som skal redde en våt mobil »

(Kilder: YouTube, TechRadar)

annonse