HTCs lovende VR-briller utsettes

Vil konkurrere side-om-side med Oculus Rift.

Dessverre for VR-fansen ser det nå ut til at et av de mest etterlengtede VR-produktene ved siden av Oculus Rift, nemlig HTC og Valves «Vive»-briller, kommer senere enn ventet. Det melder blant andre nettstedet VentureBeat.

Ifølge en fersk uttalelse fra Valve og HTC vil forbrukerutgaven av Vive ikke bli lansert før i første kvartal neste år, mens kun et svært begrenset antall eksemplarer vil bli tilgjengelig rundt juletider i år.

Slippes samtidig som Oculus Rift

HTC og Valve har riktignok aldri oppgitt noe spesifikt lanseringstidspunkt for Vive, men på produktets hjemmeside har man hittil kunne lese at forbrukerutgaven ville komme rundt juletider i år, og HTC hintet også om dette da de viste frem produktet under årets MWC-messe.

Vive har haugevis av sensorer som plukker opp laserlyset fra de to basestasjonene som registrerer brukerens bevegelser. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Dette betyr at Vive dermed vil konkurrere side-om-side med de mye omtalte Oculus Rift-brillene. Oculus VR kunngjorde nemlig i juni at forbrukerutgaven av disse brillene også vil komme i løpet av første kvartal neste år.

Vive kan bli en tøff utfordrer til Oculus Rift, da brillene allerede har fått svært posivit omtale blant dem som har prøvd dem. Vår egen utsendte journalist var en av de aller første i verden som fikk teste brillene under MWC-messen i mars, og kunne konstatere at produktet var svært imponerende.

Kommer med «basestasjoner»

Den eksisterende utgaven av Vive-brillene har skjermer med en oppløsning på 1200 x 1080 piksler per øye og med en oppdateringsfrekvens på solide 90 Hz. Brillene har ellers innebygget gyroskop og akselerometer, og byr også på et laserbasert posisjonseringssystem som skal kunne spore hodebevegelsene med en følsomhet på én tiendedels grad.

Prototypen som er blitt vist frem benyttet seg også av laser-basestasjoner som brukes til å spore brukerens bevegelse rundt i rommet og håndkontrollen. Vive har også støtte for tilkobling av egne, separate hodetelefoner. Mer informasjon kan du finne på produktsiden.

VR-produktene sliter ennå med «sjøsyke»-problemet: Slik skal forskere nå løse problemet »

Les også
Det tok ikke lang tid: Nå kan du spille Oculus-spill på din HTC Vive
Les også
HTCs VR-briller blir enda dyrere enn Oculus Rift
Les også
Tidenes mest nerdete frieri ble realisert ved hjelp av VR-briller
Les også
Valve: – Utviklerne har skylden for VR-sjøsyken
Les også
Prisen på Oculus Rift-brillene kan være avslørt
Les også
Disse VR-brillene byr på skikkelig oppløsning
Les også
Trådløse kontrollere, færre kabler og mindre rom
Les også
– Windows 10 skal bli den beste plattformen for VR
Les også
Her er forbrukerversjonen av Oculus Rift
Les også
– Vi ønsket å gå inn på aller høyeste nivå
Les også
Dette er noe av det mest imponerende vi har prøvd
Les også
Valve samarbeider med HTC om VR-sett
annonse