Ser Mac-skjermen din slik ut?

Nå har Apple innrømmet feilen, og bytter den gratis.

Det er nok ingen som ønsker seg en Mac-skjerm som ser ut som på bildet øverst i denne saken, men nå finnes det heldigvis håp for ulykksalige Mac-eiere der ute. Ifølge Engadget har nemlig Apple nylig annerkjent dette problemet som en produksjonsfeil, og lansert et såkalt «Kvalitetsprogram».

Her sees skjermen øverst med skjermen påslått. Ikke et vakkert syn, akkurat. Foto: Staingate.org

Problemet rammer kun Mac-er med Retina-skjerm, og oppstår etter sigende som en følge av at anti-refleksjonsbelegget på skjermen regelrett flasser av og etterlater stygge arr.

Det var MacRumours som først omtalte problemet for flere måneder siden, og rammede Mac-eiere har ikke sittet uvirksomme mens Apple har utredet problemet. Det ble blant annet opprettet en underskriftskampanje på Change.org, en nettside treffende kalt Staingate.org og en egen Facebook-side der Mac-eierne kunne dele sine frustrasjoner med andre rammede.

Forårsakes av mange ting

Hos noen starter problemet ved iSight-kameraet... Foto: Staingate.org

Ifølge de rammede er det mange årsaker til at belegget flasser av. Noen melder at det ikke skulle mer til enn at tastene presset på skjermen mens den lå sammenpakket. Andre igjen sier problemet oppstod da de etter Apples råd forsøkte å rengjøre skjermen med mikrofiberklut og vann.

Problemet ser ut til å kunne ramme stort sett alle deler av skjermen, men hos mange har flassingen startet i kantene eller oppe ved iSight-kameraet. Hos andre igjen oppstår problemet som riper og stygge arr over hele skjermen.

...men hos andre sprer det seg fra kantene. Foto: Staingate.org

Apple har nå sagt at de tilbyr gratis reparasjon av rammede maskiner, skriver MacRumours. Garantien gjelder inntil tre år tilbake i tid, eller ett år fra 16. oktober 2015 - hva enn som varer lengst.

Er du rammet så kan du alltids ta kontakt med andre Mac-eiere med flassende belegg på den tidligere nevnte Facebook-siden.

Den bittelille MacBook-en til Apple har også Retina-skjerm...
...men ifølge iFixit er det fint lite du kan bytte på maskinen »

(Kilde: MacRumours via Engadget, Staingate.org, Facebook)

Les også
Denne Apple Macintosh-kopien er laget av gull og tre
annonse