Nyhet

Samsung kaster Symbian

I en nylig e-post til sine utviklere har Samsung nå varslet at støtten til operativsystemet Symbian nå avsluttes. Mobilprodusenten anbefaler alle utviklere å legge inn eventuelle spørsmål innen 10. desember, for å være sikre på at henvendelsen blir besvart.

Nyheten kommer etter at plattformen har fått mye pepper for å føles umoderne i forhold til IOS og Android. At plattformen nå har blitt åpen, og at Nokia akkurat har sluppet nye telefoner basert på Symbian^3 virker ikke å ha påvirket systemets stilling hos konkurrentene.

Også Sony Ericsson hopper av

Allerede for et år siden gikk det rykter om at Samsung ville avslutte sin satsning på Symbian. Siden den tid har Samsung begynt å selge telefoner med sin egen plattform, Bada. Dessuten er selskapet blant de gjenværende som skal lansere a enheter basert på Windows Phone 7.

Alt dette i tillegg til den tunge Android-satsningen selskapet nå kjører. Sony Ericsson, som også satser stort på Android-baserte enheter, har heller ingen planer om fremtidige Symbian-telefoner.

Dermed har to av Nokias allierte om plattformen forsvunnet på kort tid, og begge tilsynelatende til fordel for Android. Samsung har som nevnt et eget operativsystem, og etter oppkjøpet av Palm har Hewlett-Packard nå også et eget system å satse på.

HP kutter Android

Palm-sjefen Jon Rubinstein ble med i oppkjøpet, og leder nå HPs avdeling for mobile enheter. I en nylig uttalelse til Financial Times uttalte Rubinstein at HP ikke hadde noen planer om å lansere nettbrett eller smarttelefoner basert på Android eller Windows Phone 7.

Det er altså Palms operativsystem Web OS som vil dominere på mobile enheter fra HP i tiden fremover. Så vil tiden vise om noen av disse finner veien til Europa.

(Kilde: innovator.samsungmobile.com, ft.com)

Les også
Samsungs kunder er lei
Les også
Snart får du Wimp på Nokiaen din
Les også
Nye detaljer om ny Palm
Les også
Nokia E7
Les også
Samsung S8500 Wave
Les også
Se Symbian i ny drakt
Les også
Tidenes møljeslagsmål
annonse