Tek.no

Nyhet

Med plass til 6000 CD-er

13 Des 2010 16:00

Olive O6HD er navnet på en ny mediaserver for musikk som har plass til 2 TB med ukomprimert musikk – det vil si 6000 CD-er eller 20 000 låter med HD-kvalitet på lyden. O6HD har et optisk drev hvor man plasserer CD-ene sine som blir lest av og lagret til senere tapsfri avspilling.

Etter å ha fôret maskinen med CD-samlingen, kan man navigere gjennom musikken med visuelle omslag og metadata som vil være til hjelp. Dette vil foregå på en 10,1 tommer stor berøringsskjerm, eller via Iphone og Ipod ved hjelp av Olives applikasjon til disse produktene.

O6HD vil også være i stand til å spille av såkalt HD-musikk, som etter sigende skal ha opptil 250 ganger oppløsningen til musikk på vanlige CD-er. Maskinen vil komme med 12 HD-låter i 24-bit/176,4 kH for å gi deg en smaksprøve på hvordan det låter i forhold til gamle standarder.

Tekniske spesifikasjoner

Teknisk sett består O6HD blant annet av en 192 kHz/24-bit Burr-Brown PCM1792 DAC med lav jitter, master-klokke og en high-end sample rate-converter. Olive fokuserer med andre ord på lydgjengivelse av høy kvalitet.

Harddisken og strømforsyningen har blitt lagd med tanke på lavest mulig støynivå, hvor førstnevnte for eksempel er innesluttet med et åttelags støydempende polster.

Støttede filformater inkluderer FLAC og MP3 og samplingfrekvensen er mellom 10 kHz og 200 kHz. O6HD kobler seg til Internett enten trådet eller trådløst, og har innganger til blant annet RCA, XLR, HDMI (480p, 60 Hz) og USB.

Man kan lese mer utfyllende om tekniske spesifikasjoner her.

Pris og tilgjengelighet

Olive O6HD er ikke for de med slanke lommebøker, og har en prisantydning på minst 39 000 kroner. I Norge er det Norwegian Media Custom Solution som distribuerer varer fra Olive, og O6HD har sin egen informasjonsside på nettsiden.

(Kilder: Olive, Electronic House, Gizmodo, Crunchgear)

Les også
Nå skal CD-plata dø for godt
Les også
Ny runde med LP til PC
Les også
Streamer musikk til flere rom samtidig
Les også
Puster nytt liv i musikksamlingen
Les også
Electrocompaniet byr på USB-DAC
Les også
Mer lyd fra svenske Primare
Les også
Populær DAC fra Cambridge
annonse

Les også