Til hovedinnhold

Hvorfor holder ikke nettbrettene mål?

I løpet av det siste året er det blitt laget over 50 forskjellige nettbrett. I programserien Tekno, Schrødingers Katt, på NRK drøftes det hvorfor så få nettbrett når til topps.

Amobils journalist Finn Jarle Kvalheim er på plass, sammen med redaktør for NRK Beta, Eirik Solheim og Magnus Rudolfsen fra Den norske bokdatabasen AS. Programmet ledes av Hanne Kari Fossum.

– Nå kommer et nytt lass med nettbrett

– iPad startet kalaset, og nå ligger det an til andregenerasjonsprodukter fra mange av leverandørene, sier Kvalheim.

Men hvorfor er det bare ett eller to nettbrett som dominerer markedet i dag?

– De billige nettbrettene har ikke den samme gode skjermtypen og byggekvaliteten som toppmodellene, og brukeropplevelsen blir derfor ikke den samme, sier Kvalheim.

Solheim er enig, og drar fram en Toshiba e805e med Microsoft Windows Pocket PC som han kjøpte i 2003 for å understreke hvor viktig brukeropplevelsen er.

Ny Android skal hamle opp med Apple

– Android OS 3.0 er Googles forsøk på å hamle opp med Apple. Nå kommer operativsystemet i en rekke modeller og prispunkter, og akkurat nå begynner de å treffe markedet, sier Kvalheim.

Alle deltakerne er enig i at Android krever at man har mer kjennskap til endel tekniske ting, mens Apples iPad foreløpig oppleves som enklere for folk flest.

Du kan se hele programmet på NRK.no eller på YouTube-klippet som er innfelt under.

annonse