Til hovedinnhold

Ny patent kan gjøre det umulig å filme konserter med iPhone

Bilde: Istockphoto

Fra tid til annen utvikler musikkindustrien ny teknologi og nye metoder for å hindre piratkopiering. Mobilkameraene, med stadig bedre filmfunsjoner, har blitt industriens nyeste fiende siden stadig flere videoer av band og artister havner ulovlig på nettet. Men skal vi tro NY Times har Apple kommet med en ny patent som skal gjøre det umulig å filme konserter på denne måten.

Kommuniserer med scenen

Ifølge Apple skal en infrarød sensor i fremtiden være installert på de enhetene med innebygd kamera– iPhone, iPod og iPad. Som Apple-patenten forklarer, kan en infrarød sensor i en mobiltelefon brukes til å søke etter et annet signal som ville si om det er OK å aktivere og ta opp opptak med telefonens kamera. Fra scenen vil det være en mottaker som automatisk vil nekte filming. Isåfall vil skjermen bli svart og opptak umulig.

Infrarød teknologi har i en årekke vært i bruk, blant annet på TV-er og fjernkontroller. Dermed vil det ikke være vanskelig å få dette gjort i praksis med Apples produkter. Imidlertid vet vi ikke om de andre mobilprodusentene kunne tenkt seg å anvende slik teknologi. Dermed vil det fortsatt være mulig å filme med mobilkameraer uten denne teknologien.

Kan også bli brukt av myndigheter

Imidlertid ser vi ikke for oss at det bare er musikkbransjen som vil kunne se nytten av denne teknologien. Dette ville også være en god måte for myndighetene å hindre demonstranter å ta opp overgrep fra politi og militære. Flere land ville sannsynligvis ha elsket å ha denne muligheten til å deaktivere mobiltelefonkameraer om nødvendig.

annonse