Til hovedinnhold

Google gatevisning i Norge

Tjenesten Google Street View ble lansert i 2007, og inkluderer over 50 amerikanske byer, store områder av Australia, Japan og Europa. Nå lanseres tjenesten i Norge, noe som innebærer at du kan ta en "tur" gatelangs i blant annet Oslo, Bergen og Stavanger.

Utgangspunktet for tjenesten er nettsiden Google Maps, men gatevisning blir aktivert ved å zoome inn på områder hvor tjenesten er tilgjengelig. Et alternativ er å trekke det oransje "Pegman"-ikonet på venstre side i kartruten til en gate som markeres med blått omriss.

Bedrifter skal kunne legge til Google Maps på sine egne nettsider uten kostnad, og på denne måten gjøre seg lettere tilgjengelige for sine kunder, enten man driver et hotell, restaurant, eller ønsker flere besøkende til biblioteket.

Denne tjenesten har ikke blitt lansert uten kritiske røster. Søkegiganten er tidligere blitt saksøkt for å avsløre for mye rundt hjemmet til privatpersoner, men Google har hittil vunnet slike saker i retten.

Google sier selv at selskapet tar personvernet på alvor, og skal ha brukt teknologi som gjør det mulig å gjøre blant annet ansikter og registreringsskilter ugjenkjennelige. I tillegg skal det være enkelt å få uønskede bilder fjernet fra Street View. Dette kan nemlig rapporteres ved å klikke på "Rapporter et problem" nederst i venstre hjørne i Street View-bildet.

Les mer om Street View i Norge på google.com.

(Kilde: Google)

annonse