Til hovedinnhold

Android 4.0-oppdatering ikke klar på lenge

Motorola
og Sony Ericsson forklarer hvorfor det tar flere måneder å få sendt ut en
oppdatering

Tre uker etter at Google gjorde Android 4 Ice Cream tilgjengelig, er mobilprodusentene på langt nær klare for å gi deg oppdateringen til din mobiltelefon. Forklaringen fra Motorola og Sony Ericsson synliggjør også en av forskjellene på Android og iOS.

I sin forklaring peker Motorola på at det er mange prosesser på veien til å gjøre Android 4 klar til å virke både i ditt mobilnett og på din telefon. – Kildekoden fra Google passer ikke nødvendigvis på din telefon, skriver Motorola i et blogg-innlegg.

Dette er en problemstilling Apple ikke trenger å bekymre seg for, ettersom det bare er deres egen mobiltelefon som bruker iOS.

Eksklusiv partneravtale

Selv om både Sony Ericsson og Motorola er medlemmer av Open Handset Alliance, og dermed med på utviklingen av nye Android-versjoner, så er det ikke fritt frem for å ta dem i bruk. – Lanseringen av nye Android-versjoner er koblet mot en håndsettprodusent som får kjøre versjonen eksklusivt på ett av sine håndsett (Google Experience Device). Dette håndsettet blir Googles utstillingsvindu for den nye versjonen.

Først etter at den eksklusive partneren har lansert sitt produkt, får de andre produsentene tilgang til koden. Motorola sier til Appleinsider at de nå vil bruke de nærmeste månedene på å avgjøre hvilke av selskapets mobiltelefoner som skal få oppdatering til den nye versjonen. For Motorolas vedkommende er det klart at nettbrettet Zoom, Razr og Bionic skal få Android 4.0.

Kommer på årets Xperia-modeller

Også Sony Ericsson sier de nå er i gang med å utvikle kildekoden for Ice Cream Sandwich så den skal kjøre stabilt på 2011-versjonene av selskapets Xperia-mobiler. Blant modellene som nok ikke vil få oppdateringen er Xperia X10.

Men det stopper ikke her. Også operatørene vil si sitt, før de tillater at et nytt OS rulles ut.

– I motsetning til hva mange tror, så er det ikke utviklingen av programvaren som tar lengst tid. Mest tid går med til å teste og sertifisere programvaren. Dette er en prosess vi er pålagt å utføre, men som miljøene som utvikler alternative versjoner ikke behøver å tenke på, opplyser Sony Ericsson.

annonse