Til hovedinnhold

Blu-ray størst først i 2011

Overgangen fra et format til et annet pleier alltid å ta ganske mange år, men nå spår Sony at Blu-ray kommer til å være det største filmformatet innen 2011.
Danket ut HD-DVD
Den spådde formatkrigen mellom Blu-ray og HD-DVD ble aldri egentlig utkjempet på slagmarken. Blu-ray fikk støtte fra samtlige innholdsleverandrer, bortsett fra Microsoft selvsagt, og utkonkurrerte HD-DVD allerede i startgropen. Mye av dette takket være Blu-ray-spilleren i Sonys Playstation 3.
Salget av filmer til Blu-ray har riktignok gått opp og ned i løpet av det siste året, men nå ser det ut som markedet begynner å bli klar for det nye formatet.
Størst i 2011
Så langt i år er det solgt over fem millioner Blu-ray-filmer, og dette gjør at Sony nå spår at de vil gå forbi DVD-formatet i 2011, riktignok hvis veksten fortsetter på tilsvarende måte som siste året.
Tim Meade, Sony Pictures Home Entertainments visepresent for Asia, uttalte nylig på en pressekonferanse i Taipei at forholdet mellom Blu-ray og DVD vil ligge på 40 mot 60 prosent i 2010, og at i løpet av det påfølgende året vil Blu-ray passere.
Sålangt er det solgt 11 millioner Blu-ray filmer på verdensmarkedet.

Mer om
annonse