Tek.no

Nyhet

Nærmer seg opplåsing av Iphone 1.1.1

Marius Røstad
8 Okt 2007 09:23

Som de fleste har fått med seg har Apple valgt å låse sin mobiltelefon til utvalgte operatører verden over. Det betyr at det ikke er bare enkelt å ta i bruk en amerikansk Iphone i Norge. Hackere har imidlertid kommet opp med løsninger som gjør at den kan låses opp og brukes hvor som helst.
Apple har på sin side gått til krig mot hackerne. Med sin 1.1.1-oppdatering av Iphone-programvaren gjør Apple opplåste mobiler så godt som ubrukelige. Selskapet har også gjort en formidabel jobb med å beskytte programvare. Etter flere uker har denne oppdateringen stått i mot det meste av hackerforsøk. Inntil nå.

Les også:
- Mengder av iPhones ubrukelige
- Vil ha slutt på opplåste mobiler
- iPhone passerer millionen

Et lite gjennombrudd
For endelig har hackerne fått et lite gjennombrudd. Riktignok er det fremdeles et godt stykke igjen, men hackerne har via bruk av symbollinker fått tilgang til filstrukturen på mobilen, noe som sees på som et viktig skritt. En ett år gammel feil i nettleseren Safaris behandling av TIFF-bilder gir også et håp om at det skal bli mulig å ta i bruk tredjeparts programmer i mobilen igjen.
De som er interesserte i å følge utviklingen kan følge med på Erica Saduns forsøk på bloggen TUAW (The Unofficial Apple Weblog). Iphone Dev Team har også en god Wiki-side der det er enkelt å se hvor langt de har kommet i jobben med å låse opp telefonen på nytt.
Vi må samtidig fraråde brukere med opplåste Apple-mobiler mot å oppgradere til Iphone 1.1.1.

annonse

Les også